logo
Imprimir
14-01-2021 | 15:45hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'Àrea d'Ocupació DinàmiG potencia la col·laboració amb empreses per formar i inserir laboralment a joves

Des de l'Àrea d'Ocupació Mas les Mates s'està treballant per acostar-se i oferir col·laboració a les diferents empreses de la Garrotxa per tal de realitzar la selecció competencial quan necessitin incorporar nous perfils entre les seves plantilles

Des de l'Àrea d'Ocupació i concretament des del 2012, es va introduir la selecció per competències (on es valoren les competències transversals dels candidats) amb proves ajustades i plantejades específicament segons les necessitats de les organitzacions per tal d'obtenir un encaix amb majors garanties d'èxit entre empreses i candidats. Avui en dia és una metodologia que ha donat molts bons resultats i que ha quedat consolidada a l'Àrea.

Des d'inicis del 2013 quan la cadena de supermercats Mercadona es va implantar a la comarca es va iniciar des de l'Àrea d'ocupació aquest primer servei realitzant la preselecció de tots els candidats que l'empresa va seleccionar en les dues obertures.

Amb els anys s'ha anat col·laborant en la selecció de diferents empreses de la comarca (tant empreses de grans dimensions com microempreses) quan han tingut la necessitat d'incorporar personal nou a les seves plantilles.

Els darrers anys i a través de diferents programes per joves s'ha seleccionat a una quarantena de joves que s'han format en diferents àrees com a operaris especialistes (ja sigui a la mateixa empresa, a l'IES Garrotxa, o a aula mentor) i que posteriorment s'han inserit a les diferents empreses com Tavil, Simón, Resol o Inteplast entre d'altres.

En aquesta ocasió és l'empresa Tavil (dedicada a la construcció de maquinària i línies automàtiques d'encaixat) que cerca novament joves per tal de poder-los formar com aprenents de mecànics/es especialitzats/es com a muntadors/es per tal d'incorporarlos al seu equip i des de l'Àrea d'ocupació es realitzarà la selecció d'aquests joves (d'entre 16 a 24 anys amb estudis mínim d'ESO).

La prova consistirà en una prova competencial que es realitzarà a les Mates, per tal de valorar els diferents aspectes transversals dels candidats com el treball en equip i l'orientació a l'assoliment, la disposició a l'aprenentatge, la capacitat per gestionar les emocions (autocontrol) i dues més genèriques però igualment exigides i importants per part de l'empresa com la responsabilitat i el compromís amb l'organització.

Per part de l'Àrea d'ocupació s'han rebut 70 candidatures de joves i d'aquests se n'han descartat 19, bàsicament per no complir amb el requisit edat. La resta (51) podran participar en el procés de selecció.

Aquells candidats/es que superin la preselecció seran derivats a l'empresa per tal que Tavil pugui acabar de valorar-los a través d'una entrevista decidint finalment els/les joves a contractar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143776_lareadocupaciodinamigpotencialacollaboracioambempre-e-performariin-erirlaboralmentajove--1.htm