logo
Imprimir
11-01-2021 | 19:01hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot comença les obres per reordenar el trànsit al barri de Sant Miquel

Els treballs duraran tres setmanes i alguns carrers passaran a tenir un únic sentit de circulació

Olot ha començat aquest dilluns les obres per pacificar el trànsit al barri de Sant Miquel, un projecte acordat en el Consell del Barri en el marc del PIAM (Pla Integral d'Accions de Millora) . Els treballs duraran tres setmanes i transformaran a un únic sentit de circulació alguns carrers que actualment tenen dos sentits de circulació, a més de la reurbanització del tram del carrer Jacint Verdaguer entre l'avinguda Rei Jaume II i el carrer Abat Racimir per convertir-lo en donar preferència als vianants.

L'actuació del consistori olotí respon a les mesures aprovades pel Consell del Barri de Sant Miquel per reduir la velocitat dels vehicles que circulen per la zona, que l'avinguda Rei Jaume II no sigui una via d'accés ràpid al centre de la ciutat des de la carretera de la Canya i, a més, crear un eix cívic al carrer Jacint Verdaguer entre l'avinguda Jaume II i el carrer Abat Racimir.

El projecte de pacificació del trànsit al barri inclou un seguit de canvis de circulació. Per exemple, el carrer Remences -en el tram comprès entre l'avinguda Rei Jaume ll i Abat Racimir – passarà a ser d'un únic sentit de circulació en direcció cap a Jaume II o el del Rei Martí l'Humà canviarà el seu sentit de la circulació, passant a ser un carrer de sortida del barri en direcció cap a l'avinguda de Girona.

El tram del carrer Jacint Verdaguer entre l'avinguda Jaume ll i el carrer Abat Racimir passarà a ser un carrer amb prioritat per als vianants amb aparcament autoritzat de 15 minuts en algunes franges del dia, però a resta d'hores estarà prohibit aparcar-hi.

El carrer Miquel Març passarà dels dos sentits de circulació actuals a un únic sentit en direcció a l'avinguda Jaume II i aquesta avinguda es dividirà en diferents trams i sentits de circulació.

Des de la carretera de la Canya fins al carrer Remences es deixaran els sentits de circulació actuals: el primer tram amb un sentit de circulació i el segon amb els dos sentits de circulació per garantir un accés còmode als veïns d'aquest sector.

Pel que fa al tram de l'avinguda Rei Jaume II entre el carrer Remences i el Rei Martí l'Humà passarà a tenir un únic sentit de circulació cap aquest últim carrer, on els vehicles estaran obligats a girar a l'esquerra i dirigir-se cap a l'avinguda de Girona.

En el tram de l'avinguda Jaume II entre el carrer Rei Martí l'Humà i el carrer Miquel Març es podrà circular cap al carrer Rei Martí l'Humà, on els vehicles hauran de girar obligatòriament a la dreta i sortir cap a l'avinguda de Girona.

El tram de l'avinguda Rei Jaume II entre els carrers Miquel Març i el carrer Almogàvers passarà a ser d'un sol sentit de circulació, on els vehicles podran dirigir-se a l'avinguda de Girona, si volen arribar cap al centre de la ciutat continuant pel carrer Sant Bernat o bé dirigir-se, en el cas dels veïns a la carretera de les Feixes.

El darrer tram de l'avinguda Rei Jaume ll -entre el carrer Almogàvers i la ronda de Sant Bernat- manté els dos sentits actuals per garantir la sortida dels vehicles dels veïns que vénen de la carretera de les Feixes i de la ronda de Sant Bernat.

Als carrers Josep Mª Capdevila Balançó, Abat Racimir, mossèn Gelabert, Almogàvers i ronda de Sant Bernat no s'hi durà a terme cap modificació dels sentits de circulació.

A més, a l'avinguda Rei Jaume II i al carrer Miquel Març s'implantarà un nou carril per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal per on circularan en sentit oposat al sentit de circulació de la resta de vehicles de motor per garantir la mobilitat sense que hagin de trepitjar les voreres.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Olot, a tots els carrers on s'actua es mantindran les franges d'aparcament. A partir del 18 de gener s'iniciaran els treballs de pintura de les noves senyals de circulació, però mentre s'estigui pintant un tram del carrer, els vehicles no podran entrar ni sortir dels garatges dels edificis més propers.

En cas de dubtes, es pot contactar amb l'Àrea de Territori de l'Ajuntament d'Olot i, davant de qualsevol incidència, amb la Policia Municipal d'Olot.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143679_olotcomencale-obre-perreordenareltran-italbarride-antmiquel-1.htm