logo
Imprimir
30-12-2020 | 19:59hs
•POLíTICA

Salvador Illa: ‘Estic preparat per presidir Catalunya’

El flamant candidat socialista a les eleccions del 14-F ha assenyalat que Catalunya es troba “en un moment crucial”

Una de les sorpreses majúscules en clau de política catalana ha saltat just quan el 2020 protagonitzava les seves últimes cuejades.  L’actual ministre de Sanitat del Govern espanyol, Salvador Illa, serà el candidat del PSC a la Generalitat en lloc de Miquel Iceta, després d’estar més ben valorat a les enquestes que l’actual líder del PSC. El relleu de cara a les eleccions del 14-F s’ha sabut aquest matí i s’ha confirmat al migdia en la reunió d’urgència de l’executiva del PSC. 

A la tarda, Illa ha comparegut davant dels mitjans i ha explicat que està “preparat per presidir Catalunya”. “Aquí estic, accepto la candidatura i l’agafo com un acte de servei. Estic preparat per ajudar des d’on pugui ser més útil”, ha afegit el polític català, que ha continuat: “Soc un servidor públic i he mirat sempre d’estar on podia ser útil, on podia ajudar a resoldre problemes. Els meus companys em diuen que puc ser útil per resoldre la situació que viu Catalunya”. 

En un acte aquesta tarda, Iceta ha destacat que Illa és el president que vol pel país, “l’home tranquil en temps difícils, el gestor tenaç i perseverant, el polític dialogant i respectuós amb tothom amb un profund sentit institucional”. Al seu torn, Illa, que ha definit Iceta com un “referent constant del socialisme català i espanyol”, també ha valorat el context actual de Catalunya, afirmant que “es troba en un moment crucial”. “Catalunya pot triar un d’aquests dos camins: el de la por o el de la confiança. Por o esperança. Confrontació o retrobament”, ha agregat. 

“Vull ser el president de la Generalitat perquè tinc esperança i confiança en Catalunya”, ha explicat durant la seva intervenció el ja candidat als comicis de febrer, que ha agregat el següent missatge: “Jo confio en Catalunya i torno a Catalunya”. “Confio en les capacitats dels catalans i catalanes per a sobreposar-se a l’adversitat”, ha dit.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143498_-alvadorillae-ticpreparatperpre-idircatalunya-1.htm