logo
Imprimir
10-12-2020 | 21:05hs
•CATALUNYA NORD

Jordi Pesarrodona: ‘Tenim un deute històric amb la Catalunya del Nord’

El pallasso ha estat el convidat de l’Hora Solidària del Comitè de Solidaritat Catalana, que s’ha celebrat avui de manera telemàtica

El Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà ha celebrat avui un nou acte de ‘L’Hora Solidària’, que una vegada més s’ha celebrat de manera telemàtica ateses les circumstàncies derivades de la Covid-19. En aquesta ocasió, l’invitat en directe ha estat el pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, qui precisament aquesta setmana, a través del seu compte de Twitter, va anunciar que es presentava a les primàries de Junts per Catalunya del 14-F per la demarcació de Barcelona. 

Durant la seva intervenció, el còmic ha destacat el treball de la Catalunya del Nord “per la llibertat i la independència de Catalunya”. “Tenim un deute històric amb la Catalunya del Nord, hem d’estar molt a prop vostre”, ha explicat Pesarrodona abans d’apuntar que molt possiblement estarà present a l’Assemblea de Representants que el Consell per la República celebrarà la setmana vinent al Castell Valmy d’Argelers. 

“Jo era una persona que fins al 20 de setembre era molt anònima. Soc un comediant i pallasso, i heu de pensar que el nas vermell és l’eina de pau per excel·lència: quan algú se la posa la gent es tranquil·litza i fins i tot arrenca un petit somriure. Això és el que busca el clown, el pallasso sempre ha estat una persona que cerca l’humor, i la protesta simbòlica amb el nas de pallasso que vaig fer el 20 de setembre al Departament de Governació de la Generalitat ja l’havia fet en altres estats en conflicte bèl·lic”, ha recordat el pallasso, que ha subratllat que les protestes efectuades a camps de refugiats com Sarajevo o Kosovo podries haver causat “moltes represàlies”, “però no n’hi va haver cap”. “Curiosament, quan vaig fer aquesta protesta al costat d’un cos armat al costat del Departament de Governació, que vaig pensar que podria simbolitzar una contraposició al que era l’armament, això va no es va entendre i els va molestar moltíssim. A la mateixa nit tenia amenaces de mort, sempre anònimes”, ha continuat el clown, que ha puntualitzat que després de tres anys encara no es coneix la identitat de les persones que el van amenaçar. 

“Després de la protesta del 20 de setembre m’imaginava que tot allò acabaria, que podríem fer el referèndum, que seria una festa de la democràcia. No em podia imaginar que vindrien a reprimir un pallasso, però ho van fer: el segon poble on va atacar la Guàrdia Civil aquell dia, després de Sant Julià de Ramis, va ser Sant Joan de Vilatorrada. En seu judicial han reconegut que sabien que em trobarien allà, i això vol dir que van decidir fer una operació de venjança i càstig en comptes d’impedir el referèndum”, ha continuat Pesarrodona, qui també ha relatat que aquell 1 d’octubre, durant la càrrega policial, els agents “li van buscar la zona testicular, es van dirigir directament a picar-me els testicles”. “Sempre he agraït que, el fet d’estar grassonet, van impedir que em fessin mal de diferent, la panxolina feia una mica de matalàs i impedia el mal”, ha ironitzat el clown. 

Durant la seva intervenció, el pallasso també ha agraït tot el suport rebut durant aquests temps “de repressió”, en el qual finalment ha estat condemnat a 14 mesos d’inhabilitació i a una multa de 2.100 euros per desobediència, tot i que inicialment els posicionaments més repressius demanaven un ingrés a presó. “Això, aquestes mostres de solidaritat immensa, no et fan tornar valent, sinó fort. La gent t’empeny, i no aguantaria la situació si no hi hagués tanta solidaritat al darrere. Si ho haguéssim de viure en solitari, l’estat espanyol ens hauria derrotat a tots i totes”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142916_jordipe-arrodonatenimundeutehi-toricamblacatalunyadelnord-1.htm