logo
Imprimir
04-12-2020 | 16:38hs
•LA SELVA

L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida a un nou projecte anomenat Trajectòries

Aquesta nova iniciativa té l'objectiu de donar visibilitat i posar en valor les diverses trajectòries formatives de joves de la comarca

L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida a un nou projecte anomenat Trajectòries. Aquesta nova iniciativa té com a objectiu donar visibilitat i posar en valor diverses trajectòries formatives de joves de la comarca de la Selva.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha explicat que molts joves de la comarca quan arriben a la fi de l'ESO es plantegen moltes preguntes com ara: "Què estudiaré? De què m'agradaria treballar? On em veig?", entre altres qüestions. Aquestes són només algunes de les preguntes, tal com ha explicat el mateix conseller, que les persones es fan al llarg de la vida, però hi ha un moment clau on tots i totes se les han hagut de plantejar i és quan l'educació deixa de ser obligatòria, és a dir, quan finalitza l'ESO.

En aquest punt és on et preguntes:"i ara què? Cap a on vaig?"És un moment complicat i pot comportar situacions d'angoixa. Sens dubte, aquesta no és una decisió fàcil i ajuda a molt tenir informació sobre les múltiples opcions que hi ha.

Per això, ha assenyalat Hervias, des de l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva es va veure amb molt bons ulls la creació d'aquest projecte Trajectòries, que té l'objectiu de donar visibilitat i posar en valor les diverses trajectòries formatives de joves de la comarca. Són joves que van decidir què estudiar després de l'ESO i expliquen per què van escollir una opció concreta, què els ha aportat i cap a on es dirigeixen actualment.

El testimoniatge d'aquests joves

Els deu joves que participen en aquest projecte són testimonis i referents de proximitat de municipis com Anglès, Arbúcies, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar.

Moltes persones joves, quan viuen aquesta etapa, reconeixen haver sentit la pressió per decidir el seu futur laboral. I és que sempre hi ha hagut la sensació que un cop elegeixes l'estudi superior ja no hi ha marxa enrere. És a dir, hi ha la por al fracàs a no haver escollit allò que realment volies, a veure que realment no era el que t'esperaves, a no entrar allà on volies o a haver fet una segona opció que no t'entusiasma.

Per això, Trajectòries vol posar èmfasi al fet que encara que a partir dels 15-16 anys tens l'opció de decidir què fer (seguir estudiant, iniciar-te al món laboral, fer un any sabàtic, marxar a l'estranger...), aquesta decisió no és la definitiva. Vivim en un món on el canvi és constant i això permet que les opcions de cap a on volem anar també puguin variar. Totes les experiències que vivim ens aporten quelcom important i n'obtenim un aprenentatge. L'important és conèixer-se a un/a mateix/a i dedicar-se temps per així descobrir les motivacions i les qualitats de cadascú.

Aquest projecte consisteix en la gravació de vídeos de deu joves de la comarca de la Selva amb trajectòries diferents i 10 pòsters amb el codi QR per tal de donar l'opció de veure els vídeos des del mòbil o tauleta en qualsevol moment. Està previst que el projecte es presenti als diversos instituts i espais joves de la comarca que estiguin interessats i es farà difusió a través de les xarxes socials de l'Oficina Jove de la Selva i del web www.laselvajove.cat. Amb aquesta proposta digital es vol posar a l'abast dels i de les joves que estan definint la seva trajectòria informació i vivències que puguin servir d'inspiració i de referència.

L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva disposa del servei de Treball i Formació, on s'ofereix el suport i l'assessorament a la persona jove de manera integral i l'acompanyament en aquesta etapa de la vida. Podeu demanar cita prèvia trucant al 972 84 36 08.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142755_loficinajovedelcon-ellcomarcaldela-elvadonaeltretde-ortidaaunnouprojecteanomenattrajectorie--1.htm