logo
Imprimir
02-12-2020 | 15:38hs
•LA GARROTXA

L'Hospital d'Olot reverteix algunes mesures per adaptar-se a la situació actual de la pandèmia

La disminució de la corba de contagis per covid-19 permet recuperar les visites a la unitat 1 i l'activitat quirúrgica sense ingrés als tres quiròfans

La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a revertir algunes mesures preses a finals d'octubre davant la disminució de pacients ingressats per coronavirus a l'Hospital.

L'objectiu és anar recuperant tota l'activitat quirúrgica, així com mantenir unes franges horàries per visitar els pacients ingressats amb seguretat.

A l'àrea quirúrgica s'ha recuperat l'activitat als tres quiròfans. A hores d'ara s'estan fent totes les cirurgies sense ingrés previstes, així com les intervencions oncològiques i les urgents. Si la situació no canvia, es preveu que a partir de la setmana que ve s'iniciïn les intervencions quirúrgiques que requereixen pernoctació del pacient al centre i que es recuperin progressivament totes aquelles que es van suspendre fa unes setmanes.

S'han reobert també la visites als pacients hospitalitzats de la unitat 1, restringides des del mes d'octubre, i es mantenen franges horàries a les unitats 3 i 4 per a pacients no covid-19:

- Unitat 1 d'hospitalització: s'acrediten 2 familiars per pacient i es poden visitar un cop el dia, en torn de matí o tarda. En aquesta ocasió també s'han establert dos torns la setmana per tal de coincidir el menys possible tots els familiars a la unitat.

Horari: d'11h a 13h i de 16:30h a 18:30h.

- Unitats 3 i 4 d'hospitalització (pacients no covid-19): només visites d'una persona els matins, d'11 a 14h, i de com a màxim 60 minuts.

Es recorda que durant l'accés o l'estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions:

- Si estan pendents del resultat d'una PCR.

- Si són contactes estrets d'un positiu.

- Si presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.

Aquesta setmana s'ha tornat a sectoritzar la unitat 3 d'hospitalització on ingressen els pacients amb covid-19. La unitat disposa de 32 llits, 20 dels quals a pacients amb coronavirus.

Paral·lelament, les classes de preparació al naixement i postpart es continuen fent de manera virtual.

Els horaris i tota la informació per accedir-hi a hospiolot.cat.

Els ingressos no Covid-19 de Campdevànol, a Olot

La disminució de la corba de contagis i, en conseqüència, d'ingressos als centres sanitaris, permetrà a l'Hospital d'Olot donar suport a la comarca del Ripollès. A partir d'aquest dimecres 2 de desembre, els pacients no covid que hagin d'ingressar a l'Hospital de Campdevànol seran derivats a l'Hospital d'Olot o a altres centres de referència en funció del nivell assistencial que requereixin.

L'Hospital d'Olot té aquest matí un total de 10 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 6 professionals positius amb covid-19. Durant el mes de novembre, han estat deu els pacients crítics que s'han traslladat als hospitals de referència amb unitat de cures intensives (UCI) i hi ha hagut vuit defuncions. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142671_lho-pitaldolotreverteixalgune-me-ure-peradaptar-eala-ituacioactualdelapandemia-2.htm