logo
Imprimir
01-12-2020 | 20:25hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles prepara l'arribada dels Reis d'Orient amb una completa programació cultural de Nadal

Un gran acte de benvinguda als Reis d'Orient substituirà la cavalcada de Reis, que aquest any no es farà per les restriccions per la Covid-19

L'Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació de Nadal i Reis per aquest any que s'ha adaptat a les restriccions per la Covid-19. La principal novetat serà la substitució de la tradicional cavalcada de Reis per un gran acte de benvinguda que encara no s'ha desvetllat. La programació inclou una desena de propostes, entre les quals destaca l'estrena de l'espectacle Scrooge, amb Cor de Teatre, o el concert de la 'Festa de la música per a cobla', del Foment de la Sardana, que no es va poder fer amb la suspensió de la Festa de Sant Martirià.

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que "si hi ha un moment de l'any que és irrenunciable en l'àmbit de la cultura popular és el de l'arribada dels Reis d'Orient i és evident que els Reis arribaran a Banyoles amb tota la intensitat i la proximitat que les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19 permetin". En aquest sentit, Miquel Cuenca ha afegit que "la cavalcada no és viable en l'actual context, però estem treballant per fer una benvinguda a Ses Majestats a l'alçada de la cita: els nens i nenes de Banyoles poden estar tranquils perquè els Reis d'Orient vindran i els podran veure".

L'acte de benvinguda se celebrarà el dimarts 5 de gener, però la ubicació i les característiques no es desvetllaran fins a l'arribada dels patges que està prevista pel proper dissabte 19 de desembre. Com a novetat, i també per les restriccions per la Covid-19, la presentació dels patges no es farà davant l'Ajuntament, sinó en un acte al Monestir de Sant Esteve amb aforament limitat i pel qual caldrà retirar prèviament l'entrada.

El coordinador de la programació de Nadal i Reis a Banyoles, Arnau Nadal, ha destacat que "la presentació serà un espectacle molt teatral on els patges explicaran als nens i nenes com s'ha viscut també a l'Orient aquest any i quines idees han tingut per afrontar la pandèmia". Els nens i nenes de Banyoles es retrobaran amb el patge Mec i coneixeran també la nova patge que l'acompanyarà aquest any, la Puf. L'acte de presentació dels patges es podrà seguir també en directe per Banyoles Televisió.

Una vegada arribats els patges, l'Ambaixada Reial s'instal·larà un any més al Claustre del Monestir i també caldrà reserva cita prèvia per a visitar-la. Aquest any s'han ampliat els dies d'Ambaixada i es podrà visitar el 26 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener de les 10 del matí a les 2 del migdia. En aquest cas, es programaran visites cada 30 minuts d'un màxim de 50 persones per franja i cada persona amb cita prèvia podrà anar acompanyada de 3 persones més com a màxim.

Tant la reserva d'entrades per a l'acte de benvinguda dels patges com de l'Ambaixada Reial es podran fer a partir del dimecres 9 de desembre.

Actes per a tots els públics
A banda de la presentació dels patges reials, la programació de Nadal i Reis de Banyoles inclourà també l'Exposició de Pessebres de Banyoles i comarca, que aquest any no es fa al Monestir de Sant Esteve, sinó que es pot veure a partir d'avui en diferents establiments comercials de Banyoles fins el 12 de gener, fruit de l'acord entre l'Associació de Pessebristes de Banyoles i l'associació Banyoles Comerç i Turisme.

El diumenge 20 de desembre es podrà veure a la Factoria d'Arts Escèniques l'espectacle El peix irisat, inspirat en la col·lecció de contes il·lustrats de Marcus Pfister, i organitzat per l'entitat Ttela Banyoles.

Una de les principals novetats de la programació serà l'estrena de l'espectacle Scrooge on la companyia Cor de Teatre ha adaptat a cappella el Conte de Nadal de Charles Dickens. El director de Cor de Teatre, David Costa, ha explicat que "hem portat el clàssic de Dickens al llenguatge més genuí de Cor de Teatre". Scrooge es podrà veure els dies 26 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener a La Factoria d'Arts Escèniques.

Els Pastorets de Banyoles s'adaptaran també a la situació actual i oferiran una versió especial, curta, però emocionant i divertida del clàssic del Nadal. Dirigits per Joan Solana i amb la direcció musical de David Costa, Els Pastorets, produïts per Cor de Teatre i l'Ajuntament de Banyoles, arribaran amb "una versió reduïda, però sense perdre l'essència de l'espectacle", segons ha explicat el mateix director del Cor. Els Pastorets es podran veure al Teatre Municipal els dies 26 i 27 de desembre i 2, 3 i 6 de gener.

Les entrades per als espectacles d'arts escèniques ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (www.cultura.banyoles.cat).

La programació inclourà també el concert de la 'Festa de la Música per a Cobla', que s'havia de fer per la Festa de Sant Martirià i que es va haver de suspendre. El concert es farà el diumenge 27 de desembre a 2/4 de 12 del migdia al pavelló de la Draga i hi participaran les cobles Ciutat de Girona, Principal de la Bisbal i Selvatana. En el transcurs del concert es farà l'acte de lliurament dels premis als compositors guardonats a la 36a edició dels Premis Ceret-Banyoles. Organitzat pel Foment de la Sardana, l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament.

Tota la programació de Nadal i Reis es pot consultar des de la pàgina web www.festesbanyoles.cat i també s'anirà donant a conèixer des de la nova pàgina d'Instagram dels Reis de Banyoles (@reisbanyoles) que s'estrena aquest any.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142650_banyole-preparalarribadadel-rei-dorientambunacompletaprogramacioculturaldenadal-2.htm