logo
Imprimir
26-11-2020 | 15:08hs
•+ NOTíCIES

Cinc joves becats per l'Ajuntament de Salt inicien la formació del Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu

Han estat escollits des de l'Àrea de Joventut a través del Programa Referent Juvenil

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt ha posat en marxa una primera edició d'un programa de beques per poder dur a terme el Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE). Els cinc joves becats ja han començat la formació que es desenvolupa a través del Programa Referent Juvenil i que organitza el Consell Comarcal del Gironès.

Concretament la Cristina, en Mountaga, l'Abulai, en Dídac i l'Ibrahim han iniciat una formació que els permetrà formar part de Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC) i poder ser contractats com a monitor/es dins l'àmbit de l'esport.

En aquesta primera edició del programa de beques, més de 20 candidats i candidates han participat en un procés de selecció on tal com explica el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, "no només s'ha tingut en compte la relació dels joves amb l'esport sinó que s'han prioritzat aspectes tan essencials com la voluntat de transmetre als infants els valors educatius de la pràctica de l'esport i esdevenir referents per als més petits".

En aquesta primera edició de les beques també s'ha volgut tenir en compte el valor afegit de tenir representades diferents pràctiques esportives a partir dels esports que practiquen aquests cinc joves com són el futbol, la natació, el taekwondo, el running i el caiac.

Compaginar treball i estudis
Des de l'Àrea de Joventut destaquen que s'han atorgat les cinc beques als joves per tal que "millorin les seves competències professionals al mateix temps que poden compaginar treball i estudis mentre realitzen el curs de monitoratge que organitza, cada any, el Consell Esportiu del Gironès".

El Programa Referent d'Ocupació juvenil forma part dels projectes que duu a terme l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt i és finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Amb les beques es facilita la possible contractació d'aquests joves per part dels seus clubs de referència com a entrenadors o que siguin contractats com a monitor/es del Casal Esportiu Municipal Ter Aventura durant el proper estiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142479_cincjove-becat-perlajuntamentde-altinicienlaformaciodelcur-diniciacioatecnice-portiu-1.htm