logo
Imprimir
20-11-2020 | 19:55hs
•BAIX EMPORDà

Bona valoració del projecte de pacificació de les avingudes de Platja d'Aro

El 66% dels enquestats veu bé que el consistori impulsi un projecte en aquest sentit

El 66% dels enquestats veu positivament un projecte de pacificació de les avingudes del municipi, segons un estudi fet per l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró per valorar el tancament temporal d'aquestes vies durant l'estiu i les seves preferències de futur. L'enquesta, que han pogut respondre en línia i paper els empadronats majors de setze anys, també ha recollit l'opinió dels explotadors d'activitats econòmiques o propietaris no empadronats i l'opinió dels visitants s'ha recollit en un estudi més ampli de la Universitat de Girona.

La valoració dels participants en l'enquesta amb relació al fet que l'Ajuntament vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66,09%). L'opció amb més suport és la de convertir en zona d'ús exclusiu per a vianants l'avinguda de s'Agaró, on també les valoracions de l'estiu han estat més favorables. Alhora, ciutadans i turistes coincideixen a destacar que la mesura ha suposat més seguretat, confort i garanties de distància social. En canvi, a l'avinguda del Cavall Bernat es manifesten més dificultats, sobretot pel que fa a la mobilitat.

Pel que fa al trasllat de les places d'aparcament del centre a altres zones del municipi s'ha valorat positivament en un 58,90%, que són els que han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes.

Finalment, la resposta oberta de l'enquesta ha tingut una participació del 57,63%, més de la meitat de les quals (el 64,34%) expressen valoracions positives, el 41,10% negatives i l'1,37% neutres.

Entre les bones, coincideixen la consolidació de l'atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida que suposa prioritzar les persones per davant del vehicle o la millora acústica i ambiental de la zona.

Pel que fa a les opcions negatives, se centren en les dificultats de mobilitat, d'accés al centre, els desplaçaments fins als aparcaments de les persones amb mobilitat reduïda o l'increment del soroll per als residents.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142284_bonavaloraciodelprojectedepacificaciodele-avingude-deplatjadaro-1.htm