logo
Imprimir
19-11-2020 | 15:21hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva executarà actuacions per valor de 228.805 € proposades i votades pels veïns

La proposta més votada, amb 184 vots i un pressupost de 97.000 € ha estat renovar els patis de l'escola

Un total de 357 persones han participat en la votació per decidir quines propostes ciutadanes s'executaran en el marc d'un procés de participació ciutadana, impulsat des del consistori amb el suport de la Diputació de Girona.

De les 357, 191 ho han fet de forma presencial mitjançant la utilització de butlletes i urnes distribuïdes a diversos equipaments municipals i la resta, 166, ho han fet telemàticament des de la plataforma de votació accessible al web participacio.riudellots.cat

El procés estava obert als empadronats al municipi majors de 16 anys i amb un cens de 1.760 la participació ha estat del 19,3% molt per sobre del 3-5 % que es sol donar en processos similars.

De les 27 propostes ciutadanes que s'han sotmès a votació popular se'n podran executar 15 atenent al nombre de vots rebuts, sumant un pressupost de 228,805 euros.

La proposta més votada, amb 184 vots i un pressupost de 97.000 € ha estat renovar els patis de l'escola. Entre les propostes guanyadores també hi ha la d'ampliar la biblioteca municipal, millores a la Llar d'Infants, instal·lar llums a la pista per a poder practicar esport i construir un parc de cal·listènia.

El resultat de les votacions i el pressupost de cada una de les actuacions es pot consultar al web https://participacio.riudellots.cat

L'alcaldessa de Riudelllots Montserrat Roura, ha explicat que amb el lema "Imagina Riudellots", l'Ajuntament va iniciar a finals de l'any passat aquest procés de participació ciutadana amb l'objectiu d'elaborar un pressupost municipal adaptat a les necessitats i reptes del municipi. Roura ha explicat que la pandèmia de la Covid19 ha obligat a modificar el calendari inicial del procés allargant la fase de validació de propostes rebudes i la votació final, que va finalitzar el passat 30 d'octubre. No obstant això, amb la mesura que es pugui s'intentarà executar o bé començar totes i cada una de les propostes sorgides de la votació, tal i com ha explicat el regidor responsable de l'Àrea de Participació ciutadana, Josep Santamaria, que aquesta mateixa setmana s'ha estrenat en el càrrec de regidor de l'equip de govern.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142205_lajuntamentderiudellot-dela-elvaexecutaraactuacion-pervalorde228805eurpropo-ade-ivotade-pel-vein--1.htm