logo
Imprimir
18-11-2020 | 13:45hs
•ACTUALITAT GIRONA

La vigilància privada assumirà el control d'accés al Registre Civil de Girona

SAP-FEPOL havia denunciat que els mossos havien de fer "tasques purament administratives" en aquest servei

La vigilància privada es farà càrrec del control d'accés al Registre Civil de Girona després que fa uns dies el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciés que agents dels Mossos d'Esquadra havien de fer tasques "purament administratives" en aquest servei.

Concretament, l'organització sindical va denunciar que els efectius policials encarregats de la custòdia i seguretat dels jutjats de Girona s'haguessin de fer càrrec també del control de les persones que s'adreçaven al Registre Civil.

Per ordre del Jutjat Deganat, els mossos també havien d'assumir les tasques de comprovar que les persones que anaven al registre complissin el requisit de la cita prèvia.

A més de denunciar-ho als mitjans de comunicació, SAP-FEPOL va fer arribar la queixa per escrit al Director General de la Policia, Pere Ferrer, reclamant-li que aquestes funcions fossin assumides íntegrament per vigilància privada i no per efectius del cos.

Avui mateix el sindicat ha informat que a partir d'aquests dijous el Registre Civil dels Jutjats de Girona disposaran de servei de seguretat privada. Serà el personal d'aquest servei l'encarregat de comprovar que les persones que hi accedeixen ho fan complint les exigències marcades pel Deganat.

Des del SAP-FEPOL celebren que "finalment hagi imperat el seny i el sentit comú en aquest assumpte" i agraeixen "la predisposició mostrada pels comandaments policials de la Regió, els quals des d'un primer moment han mostrat una actitud activa per solucionar la qüestió denunciada".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142162_lavigilanciaprivadaa-umiraelcontroldacce-alregi-trecivildegirona-1.htm