logo
Imprimir
16-11-2020 | 15:05hs
•TARRAGONA

Fundació 'la Caixa' i CaixaBank lliuren la recaptació de la primera Setmana Social Digital a l’Associació Down Tarragona

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, aporta 11.960 euros, que l’entitat social destinarà als projectes d’inserció que duu a terme

Fundació "la Caixa" i CaixaBank han lliurat a Down Tarragona els 11.960 € obtinguts gràcies a la participació de 202 voluntaris a les activitats proposades per l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" a l'àmbit de Tarragona durant la Setmana Social Digital, que es va dur a terme entre el 17 i el 25 d'octubre.

En el cas de les comarques de Tarragona, la col·laboració de la Setmana Social Digital s'ha destinat l'Associació Down Tarragona, per al manteniment dels seus projectes d'inserció, que tenen l'objectiu d'ajudar les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals a incorporar-se de manera activa a la societat, tant a l'escola ordinària com al món laboral, per tal d'aconseguir una plena inclusió.

L'Associació Down Tarragona és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 2007 fruit de la iniciativa d'un grup de pares, mares i familiars de la província de Tarragona amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, i ajudar-les a incorporar-se de manera activa dins la societat.

Des de Down Tarragona es treballa per una societat inclusiva, amb igualtat d'oportunitats i no discriminació, i es vol acompanyar les persones amb Síndrome de Down i les seves famílies en el dia a dia. En l'àmbit de l'educació, Down Tarragona treballa el projecte Encaixem els 5 sentits, que busca la plena inclusió en l'etapa educativa i l'acceptació de la síndrome de Down.

A més, des de Down Tarragona també es duen a terme activitats d'oci i autonomia, atenció a les famílies, acompanyament sociolaboral, sensibilització sobre la Síndrome de Down i en l'àmbit de la salut, acompanyament psicològic, logopèdia i pediatria especialitzada.

El donatiu s'ha formalitzat a la seu de l'Associació Down Tarragona, per import d'11.960 €. A l'acte d'entrega hi han assistit, per part de CaixaBank Montse Mallafrè, responsable de Banca d'Institucions de CaixaBank, i Jordi Creu, Director d'Àrea de Negoci de CaixaBank a Reus, i per part de Down Tarragona, el seu president Xavier Sanmiguel.

Sobre la promoció del Voluntariat de CaixaBank

Acció Social de CaixaBank impulsa, a través de l'Associació de Voluntaris "la Caixa", el seu Programa de Voluntariat Corporatiu, format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació "la Caixa", de jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients.

L'any 2020, aquesta iniciativa ha complert el seu quinzè aniversari de tasca solidària. El 2019, al voltant de 5.800 persones compromeses van formar part del voluntariat actiu de "la Caixa", participant a més de 7.000 activitats solidàries. Gràcies a això, s'ha contribuït a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables de tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, les persones majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142077_fundaciolacaixaicaixabanklliurenlarecaptaciodelaprimera-etmana-ocialdigitalala-ociaciodowntarragona-2.htm