logo
Imprimir
14-11-2020 | 09:39hs
•ANDORRA

El Govern alleugereix les mesures temporals per a bars i cafeteries

Per aquest motiu, Espot ha anunciat que a partir del pròxim dimarts els bars i les cafeteries podran obrir entre les 7 hores del matí i les 12 hores del migdia

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, han comparegut aquest divendres per anunciar un alleugeriment de les mesures de caràcter temporal per fer front a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2. Tal com ha exposat el cap de Govern, “aquesta decisió se sustenta en la recomanació del Comitè Tècnic COVID i també en la incidència de la pandèmia de la darrera setmana”. En aquest sentit, ha informat que la taxa de reproducció se situa en el 0,96 i el percentatge de positivitat en els tests realitzats és del 8,6%.

Per aquest motiu, Espot ha anunciat que a partir del pròxim dimarts els bars i les cafeteries podran obrir entre les 7 hores del matí i les 12 hores del migdia, tant a l’interior com a l’exterior. Fora d’aquesta franja es permet el servei per emportar. Els establiments que també estiguin autoritzats per servir dinars hauran de fer una pausa entre les 12 hores i les 13 hores per tal d’higienitzar i ventilar els espais.

D’altra banda, i tal com ja s’estipula per als restaurants, el nombre màxim de comensals per taula als bars i cafeteries és de dues persones –excepte pels nuclis convivents superiors–, els establiments han de dur a terme un registre dels seus clients i les taules hauran d’estar separades per les distàncies de seguretat estipulades.

El cap de Govern també ha anunciat que la resta de mesures fins ara vigents –com la prescripció del teletreball sempre que sigui possible o la prohibició de reunions familiars i/o d’amics de més de dues persones– es mantenen igual. Aquestes, ha afegit, “es revisaran i actualitzaran cada vuit dies”.

Per la seva banda, el ministre Eric Jover ha incidit en les mesures existents per reduir l’impacte de les despeses corrents en els sectors en els quals la davallada de l’activitat ha estat més marcada: bars i cafeteries, locals d’oci nocturn, parcs infantils interiors i agències de viatges. Jover ha recordat que poden demanar ajuts directes al pagament del lloguer o la quota hipotecària, amb un percentatge que pot arribar al 75% segons el sector, i ha destacat que des del Departament d’Economia “posaran a disposició tècnics que ajudin als interessats a poder demanar aquestes ajudes”.

A més, el portaveu de l’Executiu ha fet públic que tant FEDA com Andorra Telecom també oferiran bonificacions en els seus serveis: d’un 100% per als establiments d’oci nocturn i els parcs infantils i els bars/cafeteries que només es dediquin a això; i del 50% per a les agències de viatges i als bars/cafeteries que no s’hi dediquin exclusivament.

Actualització epidemiològica

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 5.725 persones –4.868 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 75. Es registren 4.675 altes, dels quals 3.871 són de la segona onada.

Hi ha 975 casos actius: 8 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i 9 a l’UCI (7 dels quals requereixen ventilació mecànica). A la planta COVID-19 habilitada al Cedre hi ha 1 residents. Finalment, pel que fa a la població escolar, 55 aules estan sota vigilància activa –14 total i 41 parcial– i 31 en vigilància passiva.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/142054_elgovernalleugereixle-me-ure-temporal-perabar-icafeterie--1.htm