logo
Imprimir
09-11-2020 | 14:25hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Estudiants d'Elisava creen una instal·lació itinerant a Olot que reivindica les relacions socials en temps de pandèmia

El projecte 'Far Away So Close' ha estat íntegrament concebut, desenvolupat i construït per estudiants d'Elisava amb els professors Xevi Bayona, Toni Montes i Roger Paez i amb el suport de l'Ajuntament d'Olot

Els estudiants del Master's Degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces (MEATS) d'Elisava, amb el suport de l'Ajuntament d'Olot, han creat 'Far Away So Close', una instal·lació temporal que ara comença un trajecte itinerant per diversos espais públics de la capital de la Garrotxa.

El projecte proposa una sèrie de miralls sonors mòbils situats a l'espai públic que creen múltiples escenaris d'interacció mitjançant dinàmiques de joc: un concert on els espectadors, passejant, poden escoltar la música per pistes separades; un joc del telèfon gegantí; o un missatge personal transmès a través d'una plaça plena de gent són algunes de les estructures dissenyades. Com a resultat d'aquests dissenys, 'Far Away So Close' permet xiuxiuejar un secret a l'orella a 20 metres de distància.

El projecte s'emmarca en la unitat que el MEATS dedica cada any a l'arquitectura d'emergència i respon a la necessitat urgent de revisar el concepte de distanciament social sorgit arran de la pandèmia de la Covid-19; un terme molt controvertit que, segons els autors del projecte, pot tenir conseqüències devastadores si la nova realitat s'allarga en el temps.

Segons els seus responsables, és moment de fer noves propostes que treballin amb la distància física com una oportunitat per generar dinàmiques de creació d'empatia i cohesió social, evitant solucions reguladores i coercitives que representin una versió degradada de la situació prèvia a la pandèmia.

El distanciament com a oportunitat per a la interacció
'Far Away So Close' planteja noves dinàmiques de relació en l'espai col·lectiu que treballen amb la distància física com un factor d'activació de relacions íntimes. Es tracta d'entendre el distanciament social forçat per la pandèmia com una oportunitat per generar interacció en lloc d'aïllament.

El projecte ha estat íntegrament concebut, desenvolupat i construït pels estudiants d'aquest màster d'Elisava i els professors Xevi Bayona, Toni Montes i Roger Paez amb el suport de l'Ajuntament d'Olot. La instal·lació farà un recorregut itinerant per la ciutat on romandrà tres setmanes en cada emplaçament. El punt d'inici és el Parc de les Mores, s'instal·larà a continuació al Parc del carrer Gòdua de barri de Bonavista i, finalment, a la Plaça Pla de Dalt de la localitat.

Dates de la instal·lació itinerant (Olot)
 

Del 19 d'octubre al 8 de novembre: Parc de les Mores
 

Del 9 al 29 de novembre: Parc del carrer Gòdua, barri de Bonavista
 

Del 30 de novembre al 20 de desembre: Plaça del Pla de Dalt




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141840_e-tudiant-deli-avacreenunain-tallacioitinerantaolotquereivindicale-relacion-ocial-entemp-depandemia-2.htm