logo
Imprimir
03-11-2020 | 14:57hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

CaixaBank col·labora en el finançament de la solució de packaging sostenible d'Alzamora Group que evita el plàstic en els packs de llaunes de begudes

CaixaBank es consolida com una de les entitats líders en finançament sostenible i ja és el segon banc d'Europa en finançament verd

CaixaBank ha col·laborat amb Alzamora Group en el projecte Latcub, una solució de packaging sostenible i 100% biodegradable que substitueix les anelles de plàstic utilitzades per a agrupar packs de llaunes de begudes.

Aquest sistema permet sostenir les llaunes d'alumini i no generar residus de plàstic gràcies a una estructura de cartró que utilitza una quantitat mínima de material i permet transportar les llaunes malgrat el seu pes.

L'empresa ofereix a tots els seus clients una solució completa, que inclou solucions de maquinaria que compleixen amb els nivells de producció i cadències de les anelles de plàstic actuals.

Alguns estudis conclouen que l'any 2050 podria haver-hi més plàstics que peixos al mar. I la solució de packaging sostenible d'Alzamora pretén transformar l'ús i la venda de packs de begudes i minimitzar-ne l'impacte ecològic. I és que l'ús d'aquest tipus de packaging no només redueix el plàstic, sinó també l'empremta de carboni.

Alzamora Packaging té un compromís global amb el medi ambient que es tradueix en diversos certificats oficials. Els segells FSC® i PEFC™ ofereixen garanties de l'origen socialment i ambiental responsable del cartró. A més, l'empresa es compromet a conservar els boscos consumint cartró FSC® (Forest Stewardship Council) d'origen sostenible. El seu objectiu és millorar la gestió de les masses forestals, frenar les tales il·legals i promoure la conservació dels boscos més amenaçats a través del consum responsable de productes forestals.

Actualment, LatCub està disponible en 6 models diferents adaptats a les necessitats de cada client, amb millores de protecció en quant a contaminació i més opcions per facilitar el transport de l'envàs.

Des del seu llançament, la solució d'Alzamora Group ha guanyat diferents premis i reconeixements pels seu carácter innovador, sostenible i original, entre ells el World Star Packaging Awards (WPO), la máxima distinció a nivell mundial en packaging, i recentment com a finalista en els World Beverage Innovation Awards.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible
CaixaBank ha invertit durant els vuit primers mesos de 2020 més de 2.700 milions d'euros en projectes energètics, dels quals 2.400 milions corresponen a iniciatives de generació d'energies renovables. D'aquesta manera, CaixaBank està registrant un finançament record d'aquest tipus d'energia. Només fins a agost de 2020 ja s'ha assolit la xifra aconseguida en tot l'exercici anterior.

La principal part de la inversió directa, uns 1.500 milions d'euros, s'ha destinat a projectes d'energia fotovoltaica. Per la seva part, la inversió en energia eòlica ha assolit els 600 milions d'euros i altres tecnologies de generació renovable han aconseguit finançament per 300 milions d'euros. Addicionalment s'han subscrit préstecs per import de 300 milions d'euros relacionats amb el transport i la liqüefacció de gas natural, tecnologia imprescindible per possibilitar la implantació a gran escala de la generació renovable.

Durant els vuit primers mesos de 2020, CaixaBank ha formalitzat préstecs a Espanya per més de 1.600 milions d'euros, tots ells relacionats amb fonts de generació renovables. Això representa un 26% més que en tot l'exercici 2019 (1.270 milions d'euros) i mostra el compromís de CaixaBank amb el medi ambient, amb la societat i amb els principals promotors del sector.

CaixaBank està reforçant la implementació dels principis d'inversió responsable i la seva aposta per la inversió sostenible com a estratègia per gestionar els riscos globals. En la seva activitat dona suport a iniciatives respectuoses amb el medi ambient i que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic i la transició cap a una economia baixa en carboni. D'aquesta manera, CaixaBank es consolida com una de les entitats líders en finançament sostenible i, segons el rànquing Dealogic corresponent al primer semestre de 2020, ja és el segon banc d'Europa en finançament verd.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141645_caixabankcollaboraenelfinancamentdela-oluciodepackaging-o-tenibledalzamoragroupqueevitaelpla-ticenel-pack-dellaune-debegude--1.htm