logo
Imprimir
29-10-2020 | 14:08hs
•BAIX EMPORDà

Enquesta sobre la pacificació de les avingudes de S'Agaró i del Cavall Bernat

Hi poden participar fins al 15 de novembre els empadronats majors de 16 anys

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró promou des del 26 d'octubre i fins al 15 de novembre de 2020 la participació ciutadana en una enquesta sobre una possible pacificació de vehicles de les avingudes de S'Agaró i del Cavall Bernat de Platja d'Aro. Hi poden participar totes i tots els empadronats al municipi, amb un mínim de 16 anys complerts a 1 d'octubre d'enguany i una sola vegada cada persona. Es pot fer en línia, mitjançant un formulari de l'espai web enquesta.platjadaro.com o omplint la versió en paper de la mateixa, que es pot trobar i lliurar en quatre espais: l'OAC de Castell d'Aro i de Platja d'Aro, a l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro i a Ca La Generosa de S'Agaró (també se'n distribueixen 9.500 exemplars a les llars del municipi).

Gràcies a aquest mecanisme es vol conèixer l'opinió de les veïnes i els veïns del municipi sobre l'experiència del tancament temporal de les avingudes del centre de Platja d'Aro durant l'estiu de 2020, i sobre quines són les seves preferències en relació a un futur projecte de pacificació d'aquesta zona limitant la presència de vehicles de motor i ampliant els espais o el temps per als vianants. D'aquesta manera es complementarà les opinions recollides durant estiu entre els visitants i les aportacions de les associacions que representen els sectors professionals del municipi. La iniciativa s'afegeix a un conjunt d'altres experiències dels darrers anys com han estat els pressupostos participatius o el disseny del nou centre sociocultural de Castell d'Aro, dels usos de la Plaça Poeta Sitjar de la vila o la crida a participar en les jornades Repensant el turisme 2020 (30 d'octubre, 16, 23 i 30 de novembre), en el marc del Pla Estratègic de Turisme i Ciutat.

L'objectiu global és tenir en compte el conjunt en el moment de definir un projecte que és de futur i alhora estratègic per al municipi, tant per l'atractiu comercial i de serveis turístics de la zona com també per la seva potencialitat com a eix cívic i integrador al servei de les persones i de la social, on la via pública pugui ser un espai de trobada, relació i integració. Alhora, cal tenir en compte l'oportunitat que representa el projecte de renovació dels serveis de clavegueram i de pluvials en aquest eix central a partir de la tardor de 2021 per executar, si cal tot seguit canvis en voreres, aparcaments, paviment, mobiliari i enjardinament.

Tècnicament, l'enquesta, un cop identificada la persona per garantir una única participació, està estructurada en onze qüestions. Inicialment cal localitzar el nucli del municipi on es resideix, i tot seguit si hom viu, treballa o explota un negoci o local en alguna de les dues avingudes o la seva zona d'influència; i a continuació es pregunta sobre l'experiència de l'estiu passat. També planteja diverses opcions sobre com es podria estructurar en un futur aquesta pacificació tan tècnicament (exclusiva per a vianants, prioritària per a vianants amb un carril de circulació per a vehicles, ampliació de voreres, o respectant la situació actual) com en la temporalitat si els tancaments fossin parcials (caps de setmana, mesos d'estiu, caps de setmana i estiu, sempre, mai; o caps de setmana, ponts, setmana santa i estiu). Darrerament hi ha un espai obert d'opinió.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141525_enque-ta-obrelapacificaciodele-avingude-de-agaroidelcavallbernat-1.htm