logo
Imprimir
28-10-2020 | 19:12hs
•CATALUNYA NORD

Nou impuls de la cooperació transfronterera des de Perpinyà

Representants de la Generalitat i del Consell Departamental dels Pirineus Orientals es van reunir ahir a la capital nord-catalana per avançar en el seu projecte comú

Un nou impuls a la cohesió transfronterera. Aquest va ser l’objectiu de la reunió que van mantenir ahir a Perpinyà els representants del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya -Pere Martínez-, de la Casa de la Generalitat de Perpinyà -Josep Puigbert- i de la delegació del govern català a Girona -Pere Vila- amb el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT), una sessió de treball en el qual es va donar un nou impuls de cooperació entre els dos territoris davant del proper període de cohesió europeu. 

En aquest sentit, l’Acord Marc de Cooperació Transfronterera entre la Generalitat i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals ha fomentat, entre altres, projectes europeus amb un impacte notori al territori com ara el Poctefa Cooperem -Cooperació operativa d’emergències i prevenció d’incendis, amb incidència sobretot a l’Alt Empordà i al Vallespir fins a la Costa Vermella- o el ConECT, a través dels quals els dos territoris es van associar per tal d’ampliar i millorar el servei d’autobús de l’espai català transfronterer entre Catalunya i França. 

“Va ser una reunió per trobar aspectes per crear una estructura que permeti avançar encara més en la cooperació transfronterera, que és molt bona entre els dos organismes. Fruit d’aquests acords han sortit molts projectes”, explica Puigbert, qui també recorda que es fan trobades d’àmbit tècnic pràcticament cada mes, mentre que les reunions amb càrrecs polítics, com la d’ahir, també es van desenvolupant en determinats moments de l’any.

Un dels altres assistents va ser Nicolas Garcia, batlle d’Elna i vicepresident del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, que va valorar que la reunió de treball ha de servir per “crear més sinergies, tal com preveu l’acord marc signat entre les dues institucions fa uns anys”. “Robert Garrabé i jo vam representar el Departament dels Pirineus Orientals en aquesta reunió que va tenir lloc a les instal·lacions de la nostra comunitat, i on vam prendre la decisió de continuar estructurant millor els nostres projectes i accions”. 

Per part del govern català, Vila va subratllar que en aquests moments “encara estem decidint cap a on volem enfocar el projecte”. “Vénen mesos d’eleccions a banda i banda i caldrà definir-ho després”, va afegir fent èmfasi, d’aquesta manera, a les eleccions catalanes de principis de l’any vinent i als comicis departamentals i regionals que s’han de celebrar al març a França, un context que dependrà però de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141502_nouimpul-delacooperaciotran-frontererade-deperpinya-1.htm