logo
Imprimir
27-10-2020 | 16:36hs
•+ NOTíCIES

SAP-FEPOL denuncia que els Mossos hagin d’assumir el control d’accés al Registre Civil de Girona

El sindicat demana que el cos deixi de fer aquestes funcions “de manera immediata” i que se’n faci càrrec Justícia contractant servei de vigilància privada

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), a través d’un escrit adreçat al Director General de la Policia, Pere Ferrer, ha denunciat avui que, per ordre del propi Deganat dels jutjats, el cos de Mossos d’Esquadra ha de “comprovar que les persones que van al Registre Civil disposen de cita prèvia en vigor”, un fet que, tal com assenyala el sindicat, provoca que els agents “hagin de consultar els llistats que diàriament se’ls facilitarà a l’efecte per part del personal del Registre Civil, havent d’impedir l’accés a l’edifici judicial dels usuaris que no compten amb cita prèvia”. 

En el comunicat, on el SAP-FEPOL considera que el cos viu una situació de “deficiència endèmica i general”, es ressalta que aquesta funció, la de controlar l’accés al Registre Civil, esdevé una “de les poques que encara realitza les tasques de vigilància i seguretat dels jutjats”, i demana que sigui el Departament de Justícia el que se’n faci càrrec contractant servei de vigilància privada. “Cal que siguin els efectius policials els qui hagin d’assumir aquestes ‘funcions administratives’? SAP-FEPOL considera evident que no, perquè haver-ho de fer suposa que s’han de destinar més efectius policials que, evidentment, es treuen del servei ordinari”, apunten a la nota. 

En aquest sentit, el sindicat insta Ferrer a fer “les gestions oportunes per tal que el cos de Mossos deixi de fer aquestes funcions de manera immediata”, i que sigui Justícia qui “doni cobertura a una ‘necessitat’ que en cap cas és policial i que en cap cas afecta la seguretat de la ciutadania”. A més, SAP-FEPOL també considera que els propis Caps Regionals han de ser els encarregats de fer les gestions oportunes amb el Deganat dels Jutjats de Girona “per tal que es deixi sense efecte la seva ordre de 26 d’octubre”. “L’optimització de recursos és vital davant la mancança d’efectius que pateix Girona, i haver de destinar Mossos a la seguretat pròpia de l’edifici, al servei TOGA i ara al Registre Civil potser ja passa de taca d’oli”, conclou el comunicat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141431_-ap-fepoldenunciaqueel-mo-o-haginda-umirelcontroldacce-alregi-trecivildegirona-1.htm