logo
Imprimir
20-10-2020 | 18:32hs
•POLíTICA

Sílvia Paneque adverteix que no aprovar les ordenances és actuar com si la crisi del Covid19 no hagués succeït

La portaveu socialista ha lamentat que no s'hagin facilitat pagaments, fraccionaments, ajornaments sense interessos ni s'hagi congelat embargaments al teixit econòmic en dificultats a Girona. També ha afegit que hauria calgut incrementar la taxa de pisos buits a entitats bancàries per equilibrar ingressos amb urgència

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, lamenta que el govern de Marta Madrenas no hagi estat capaç d'aprovar ordenances. "És la primera demostració que l'acord de govern, entre JuntsxCat i ERC, és injustificable: no té majoria, suma debilitats i no aporta governabilitat a Girona. Les ordenances havien de ser el primer acord de ciutat per adaptar-nos bé a la situació de crisi actual i no tinc constància ni tan sols que s'hagi intentat. No hem rebut cap proposta ni hem tingut notícia de cap intenció sobre els ingressos municipals. I és evident que Girona hauria de tenir aquest any, ordenances més que mai". El grup municipal de Girona considera que un govern que no té majoria ni per aprovar ordenances és un llast per a la ciutat.

La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha insistit en la importància de tenir ordenances actualitzades a temps de pandèmia. "No es podria haver implementat facilitats en els pagaments? Fraccionaments, ajornaments sense interessos i congelació d'embargaments per a negocis amb baixa facturació i persones a l'atur. No es podrien haver incorporat bonificacions a l'IBI de locals comercials que decideixen baixar el lloguer perquè continuï un negoci? No es podria haver reduït la taxa d'escombraries a comerços i restauració? No es podria haver buscat equilibrar aquestes balances amb una taxa dura per a pisos buits a grans tenidors?", ha argumentat Sílvia Paneque. Per a la socialista, Girona és una ciutat que té barris on la gent viu en condicions de poca salubritat, amb pisos que tenen una ocupació excessiva, a la vegada que hi ha entitats bancàries que mantenen pisos buits. Considera que aquesta realitat, a més a més de crear problemes permanents, té conseqüències negatives per a l'expansió del Coronavirus.

La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, va advertir que cada vegada és menys creïble donar les culpes al govern de Pedro Sánchez de la situació de Girona i va demanar ser rigorosos en aquests temes. "Massa de negar, fa sospitar. No debades, l'aportació de l'Estat a l'Ajuntament de Girona ha estat de 17,3 milions d'euros.Mentre que la de la Generalitat ha estat de 5,6 milions d'euros. Callant, no es va a enlloc. Però hem de ser exigents amb totes les institucions i fent-ho des de la transparència i la realitat dels números que s'han invertit en Girona", ha lamentat la portaveu. Dels 45 milions d'Euros del Fons Especial Extraordinari per ajut en situació de Covid que el govern central va destinar a Catalunya, la Generalitat en va destinar 30.000 euros a la ciutat de Girona. La Generalitat ha decidit invertir el 0,07% dels 45 milions d'euros a Girona. Si hagués invertit l'1,35%, que és allò que representa la població de Girona en referència al conjunt de tot Catalunya, hauria hagut de rebre 607.500 euros.


El grup municipal socialista considera que el govern de Marta Madrenas està esgotat i que en ordenances ha succeït el mateix que passa en la majoria de departaments municipals que és la inacció. El PSC ha recordat que la pitjor política és la que no es fa. "No s'han congelat ordenances per cap altre motiu que la incapacitat de Marta Madrenas per trobar la majoria suficient per fer-ho bé", ha afegit Sílvia Paneque. Els socialistes constaten l'evidència que en un marc de crisi molt més acusat que l'any anterior mantenir les ordenances necessàriament significarà assumir menys ingressos i, per tant, previsiblement s'hauran de reduir serveis.

En els pròxims mesos, hi haurà com a punt del plenari el nou contracte de neteja, per exemple, que haurà de donar millor servei a una ciutat que ha crescut els últims anys. "Com podrem assegurar a Girona que hi hagi un contracte més ambiciós i que tingui un manteniment de la neteja més acurat en el dia a dia? Amb quins ingressos?", s'ha preguntat Sílvia Paneque.

El grup municipal del PSC es mostra estupefacte davant el fet que el flamant govern entre dos partits diferents de la ciutat no hagi ni intentat aprovar les ordenances per actualitzar-les a la nova situació de crisi de la ciutat. "L'any anterior, el govern de Marta Madrenas va tenir diferents acords amb Guanyem. Ara, aquesta majoria s'ha canviat per un acord amb ERC que és incapaç d'aprovar ordenances. Per què? Quin serà el paper d'un grup d'esquerres en un Ajuntament si no pot ni tenir petjada ara en ordenances i d'aquí a uns dies a pressupostos? No hauria estat més adequat, o construir un govern en majoria, o tenir cura dels acords arribats amb l'oposició per mantenir-los?", ha argumentat Paneque.

La portaveu dels socialistes de Girona conclou que "l'alcaldessa Marta Madrenas és qui té la responsabilitat d'aprovar ordenances i no pot amagar-ho ni darrera l'Estat, ni situant el punt fort a pressupostos, ni darrera d'un pacte. O és que no s'ha intentat donar una imatge de fortalesa que ha quedat desmentida tot seguit? No aprovar ordenances és greu per a la ciutat de Girona i tindrà noves conseqüències negatives per a tots i totes".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141225_-ilviapanequeadverteixquenoaprovarle-ordenance-e-actuarcom-ilacri-idelcovid19nohague-ucceit-2.htm