logo
Imprimir
19-10-2020 | 18:04hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona congelarà les taxes i els impostos municipals per al 2021

La situació econòmica del consistori i la bona gestió permeten prorrogar les ordenances fiscals

L'Ajuntament de Girona congelarà les taxes i impostos municipals per al 2021. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, han explicat aquesta tarda en roda de premsa la decisió del consistori de prorrogar les ordenances fiscals per ajudar a les famílies i els sectors productius de la ciutat.

"La situació econòmica de l'Ajuntament de Girona i la bona gestió d'aquests darrers anys ens permeten congelar taxes i impostos per l'any vinent, tot i la mala perspectiva econòmica, i alhora assegurar el manteniment de tots els serveis que fem actualment", ha afirmat l'alcaldessa.

La bona situació financera del consistori es demostra, per exemple, amb el pagament a proveïdors en 30 dies de mitjana o amb el nivell de l'endeutament que en 9 anys ha passat del 67% al 36%, quan el màxim previst és del 110%. En aquest sentit, la regidora M. Àngels Planas ha destacat que "som un Ajuntament sanejat" i que això ha permès "disposar de recursos per afrontar l'actual situació, tant la reducció d'ingressos com l'augment de despeses".

Segons es va explicar en el seu moment, la crisi sanitària, econòmica i social generada per la COVID-19 ha deixat un impacte de 6 milions d'euros en els pressupostos municipals. La regidora ha recordat durant la roda de premsa que, per exemple, s'han deixat d'ingressar un milió d'euros en plusvàlues, un milió d'euros en l'ICIO, 715.000 euros en la recollida de residus, 600.000 euros en zones blaves i 300.000 euros de les escoles bressol, entre altres. Per l'altra banda, s'ha destinat més de dos milions d'euros en ajudes socials i despeses sanitàries no previstes. "Aquestes desviacions les estem gestionant de manera rigorosa des del passat mes d'abril i no han afectat als serveis principals que oferim des de l'Ajuntament", ha afirmat Planas.

La regidora espera que demà l'Estat aprovi la suspensió de les regles de despesa, de manera que es puguin destinar els diners estalviats a eixugar la davallada d'ingressos. També ha demanat que es pugui destinar lliurement els diners del superàvit, incrementar els imports de l'aportació del fons estatal per poder afrontar les despeses extraordinàries arran de la COVID-19 i flexibilitzar la llei d'estabilitat pressupostària.

Cal recordar que a la pàgina web de l'Ajuntament o trucant al telèfon d'Atenció Ciutadana (972 419 010) les empreses poden informar-se de totes les bonificacions i ajudes que ofereix el consistori.

D'altra banda, l'alcaldessa ha fet una crida els grups municipals a buscar l'acord i el consens per aprovar els pressupostos. "Assentem-nos i posem-nos d'acord, partint de la base que cal prioritzar la lluita contra l'atur, el manteniment dels serveis públics i les inversions per ajudar la nostra economia i el nostre teixit productiu", ha afirmat.

Per últim, Madrenas ha explicat que el passat cap de setmana, del divendres 16 d'octubre al diumenge 18 d'octubre, la Policia Municipal de Girona va aixecar 46 actes per no complir les mesures decretades per frenar la COVID-19. Concretament, es van posar 12 denúncies per no portar la mascareta a la via pública, 7 per no respectar la distància de seguretat o per no respectar-la mentre es fuma, 1 a un local per no respectar la normativa actual, 13 per fer botellón a la via pública, 12 per molèsties i sorolls a la via pública i 1 per estar més de sis persones dins d'un domicili.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141173_lajuntamentdegironacongelarale-taxe-iel-impo-to-municipal-peral2021-1.htm