logo
Imprimir
19-10-2020 | 14:26hs
•ALT EMPORDà

Manel Menéndez presenta a Llançà 'Artistas, caimanes y satélites. Un gestor cultural por el mundo'

La presentació va anar a càrrec de l'autor, l'alcalde Francesc Guisset i l'editor Francesc Meseguer

El llançanenc Manel Menéndez va presentar divendres el llibre "Artistas, caimanes y satélites. Un gestor cultural por el mundo" a la Casa de Cultura de Llançà. L'acte, que va anar a càrrec de l'editor Francesc Meseguer i l'alcalde Francesc Guisset.

Llançanenc des de 1973, Menéndez mostra al llibre els seus orígens. Fill de pare asturià i mare catalana, tots dos exiliats a França, va passar la seva joventut a la vila alt-empordanesa. Amb un ampli bagatge internacional, ha estat professor a universitats colombianes, director de la Alianza francesa a Mèxic D.F i Goiânia, Brasil, a l'Institut francès de Malabo, Guinea Equatorial i de nou a Brasil, aquesta vegada a la capital tecnològica del país, São José dos Campos, a l'estat de São Paulo.

En la seva tasca de programador cultural al servei de l'Ambaixada de França, ha freqüentat importants personalitats com els premis Nobel Octavio Paz o Gabriel García Márquez; el premi Cervantes Álvaro Mutis i altres intel·lectuals com Botero, Josep Palau i Fabre i amistats com Ernest Lluch o Lluís Maria de Puig.

Les anècdotes personals de Menéndez van ser el fil conductor de l'acte, en què l'autor del llibre va anar desgranant els seus contactes amb persones que l'han enriquit molt personalment.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141159_manelmenendezpre-entaallancaarti-ta-caimane-y-atelite-unge-torculturalporelmundo-2.htm