logo
Imprimir
19-10-2020 | 11:07hs
•LA GARROTXA

Sant Joan les Fonts aprova les ordenances fiscals per al 2021

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat aquest dilluns la modificació provisional de les ordenances reguladores de tributs per a l'exercici del 2021

Una de les novetats que incorpora és una reforma fiscal que penalitza als vehicles més contaminants i premia als que són més sostenibles i generen menys emissions. Amb aquesta voluntat, s'han fet canvis a l'ordenança sobre l'impost de vehicles de tracció mecànica. Fins ara, els vehicles que tenien més de 30 anys tenien una bonificació del 100% de l'impost.

Aquesta era una mesura que estava vigent des de temps enrere i que ara s'ha volgut actualitzar i adaptar als canons i directrius europees que aposten per gravar més els vehicles que més contaminen. En aquest sentit, l'Ajuntament marca com a excepció que sigui un vehicle històric (sigui matriculat a la Prefectura Provincial de Trànsit o a la Federació Catalana de Vehicles Històrics).

Aquesta mesura, que suposa un canvi respecte al qual s'ha practicat fins ara, anirà acompanyada d'una campanya de sensibilització i s'anirà fent de manera progressiva en els propers anys.

Atesa la línia anterior de potenciar la compra de vehicles que generin menys emissions de diòxid de carboni, s'amplien les bonificacions existents. Fins ara, elèctrics i bimodals tenien una bonificació del 75% durant els dos primers anys. Ara els elèctrics mantindran un 75% dels tres primers anys i del 50% a partir del quart. Pels bimodals o híbrids, hi haurà un 75% de bonificació els dos primers anys, un 50% del tercer al cinquè i un 10% la resta de vida útil.

Actualització escombraries

Les ordenances fiscals aprovades incorporen també l'actualització de les taxes per a gestió de residus. Aquest és un servei que des de fa anys està cedit al Consell Comarcal de la Garrotxa (el gestiona el Consorci Sigma) i on l'Ajuntament té poc marge d'actuació. Aquest any l'increment previst és del 4% lineal en les diferents tipologies, tant per habitatges com per activitats econòmiques.

Pel què fa al règim general, els habitatges familiars pagarant uns set euros més (es passa de 197,02€ als 204,90€).

Aquestes modificacions s'han aprovat amb el vot a favor de Junts per Catalunya – Sant Joan les Fonts i el vot en contra de Sant Joan Plural – Acord Municipal.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141138_-antjoanle-font-aprovale-ordenance-fi-cal-peral2021-2.htm