logo
Imprimir
16-10-2020 | 19:50hs
•+ NOTíCIES

Creu Roja distribueix 449.249 quilos d'aliments

Creu Roja manté el seu compromís amb les persones més vulnerables amb què ja treballava abans de la pandèmia per la COVID-19

Creu Roja distribuirà durant els pròxims dos mesos 449.249 de quilos d'aliments entre persones vulnerables a la demarcació de Girona dins de la segona fase del Programa 2020 d'Ajuda Alimentària. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, inclou la distribució total de més d'1.260.000 de quilos d'aliments durant tres fases de repartiment.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació del Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Des dels centres d'emmagatzematge de les dues organitzacions es distribuirà a més de 55 organitzacions associades de repartiment en total, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta segona fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb més de 28 entitats participants i, en total, l'Organització repartirà aliments a més de 42.690 persones (el repartiment es realitza tant a entitats com a particulars en les seus de Creu Roja).

Cal destacar que s'ha donat un increment del 12 % de persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, donada la situació d'emergència social i econòmica en què ens trobem per la pandèmia de la COVID-19. Això suposa que entre les dues organitzacions es va atendre més 84.000 persones en total.

Els aliments són de caràcter bàsic, no peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La 'cistella d'aliments' d'aquest any tindrà els següents productes: mongetes cuites, pasta alimentària macarró, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserves, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

Diferents iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics
Les conseqüències econòmiques, socials i laborals que ha comportat la crisi sanitària han portat a fer que Creu Roja desplegués un pla d'actuació, "Pla RESPON enfront de la COVID-19", per donar resposta a les necessitats emergents, ampliant i adaptant l'activitat ordinària de l'Organització per a fer arribar més reposades a més persones, de la manera més àgil i eficaç possible en aquestes circumstàncies.

Concretament, els ajuts per a alimentació, a més del programa FEAD, s'han materialitzat a través d'altres lliuraments de productes com 'cistelles d'alimentació i productes d'higiene' que s'han fet arribar a famílies que quedaven fora d'altres ajuts i tenien sense cobrir aquestes necessitats. També a través de 'targetes moneder', amb les quals les famílies acudeixen a diferents establiments en què poden adquirir la seva compra en funció de les seves necessitats, i adquirir producte fresc, tan important per a una dieta sana i equilibrada.

Al marge de l'FEAD, Creu Roja també està fent lliurament de targetes moneder (ajuts econòmics) destinades a cobrir les necessitats d'alimentació de població més vulnerable i ha intensificat el lliurament de lots d'aliments i productes d'higiene.

Una part important d'aquestes intervencions han estat possibles per la donació de moltes empreses que de forma solidària han contribuït a ajudar a pal·liar les necessitats alimentàries, i a la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb qui s'han establert convenis de col·laboració amb aquesta finalitat.

Tot això s'ha pogut realitzar gràcies a la tasca desenvolupada pel personal voluntari, que també de manera solidària i compromesa s'han involucrat en aquesta activitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141129_creurojadi-tribueix449249quilo-daliment--2.htm