logo
Imprimir
14-10-2020 | 15:21hs
•+ NOTíCIES

Les restriccions de la segona onada de la Covid colpegen bars i restaurants

Durant els pròxims 15 dies, com a mínim, només podran servir menjar per emportar

La segona onada de la Covid-19 a Catalunya, reconeguda des d’ahir pel Govern, ja ha incentivat les primeres mesures. En aquest sentit, una de les mesures més contundents ha estat la de tancar els bars i restaurants durant un període inicial de 15 dies, un temps en el qual només podran servir comandes per emportar. En concret, aquesta i d’altres mesures anunciades avui pel Govern entraran en vigor la nit de dijous a divendres.

D’altra banda, el Procicat també aprovarà limitar l’aforament del comerç al 30%, i també hi haurà controls específics en aquells establiments amb una superfície de més de 400 metres quadrats o en els centres comercials, exceptuant els espais dedicats a la venda de productes de primera necessitat. A més, també s’ha concretat la suspensió de fires, convencions i congressos, així com el tancament de les sales de joc d’arreu de Catalunya. 

La limitació d’aforaments també afectarà les activitats esportives -que des d’un punt de vista competitiu han anul·lat l’activitat durant les dues setmanes vinents- i als mercats ambulants. Paral·lelament, des del Govern també es planteja tancar parcs i jardins a les vuit del vespre i que no puguin obrir els establiments d’oci infantil, mentre que els locals esportius com ara els gimnasos hauran de limitar el seu aforament al 50% i amb cita prèvia indispensable. Aquest mateix percentatge, el 50%, també s’aplicarà a equipaments culturals com ara teatres i cinemes, tot i que en aquest cas no caldrà la cita prèvia.

El teletreball

Segons el vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès, les mesures adoptades han estat “difícils” de prendre, tot i que han esdevingut una realitat ateses les xifres actuals de la segona onada, que ha titllat de “molt preocupants”. En aquest sentit, el dirigent republicà ha demanat a la ciutadania “reduir la mobilitat i limitar les interaccions socials”, i per això ha defensat la metodologia del teletreball “sempre que sigui possible”, així com els estudis a distància a la universitat.

Les dades

En aquests moments, Catalunya es troba en una incidència de 362,16 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la ràtio de propagació s’ha situat a l’1,37, quan el que es recomana és que estigui per sota d’1. Pel que fa al percentatge de positius a les proves PCR és del 8,37%, una dada significativament superior al que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS): al voltant d’un 5%.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141031_le-re-triccion-dela-egonaonadadelacovidcolpegenbar-ire-taurant--1.htm