logo
Imprimir
14-10-2020 | 15:22hs
•BAIX EMPORDà

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, signa el decret de composició del nou govern

El govern està format per 9 regidors i la Junta de Govern està integrada per l'alcalde i 5 regidors

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha signat el decret de delegació de competències en favor dels regidors, del qual es donarà compte en el proper ple extraordinari la setmana vinent. El decret de delegacions dibuixa el nou equip de govern, format per 9 regidors. La composició de la Junta de Govern Local estarà integrada per l'alcalde i els 5 tinents d'alcalde. L'alcalde, Jordi Soler, mantindrà les competències d'Urbanisme, Patrimoni, la Unitat de TIC i Gestió Territorial i les de la Unitat d'Atenció Ciutadana, Alcaldia i Projectes Estratègics. Arturo Prades serà vicealcalde i primer tinent d'alcalde, amb les competències d'Hisenda, Promoció Econòmica, Contractació i Habitatge. Joan Caner, segon tinent d'alcalde, assumeix les competències de Turisme, Platges, Pagesia i promoció del vi de Calonge; Albert Ros, tercer tinent d'alcalde, serà responsable de Salut, Mobilitat i de la urbanització Mas Pere. La quarta tinença d'alcaldia és per Alberto Mas, que assumeix Seguretat Ciutadana i promoció del Parc d'Activitats Econòmiques, i també serà comissionat per urbanitzacions. Norbert Botella, cinquè tinent d'alcalde, assumeix Medi Ambient, Cultura i Ensenyament. Mercè Orduña desenvoluparà les competències de Serveis Socials, Recursos Humans i Participació Ciutadana, Marta Geli les de Joventut, Gent Gran, Igualtat i Festes i Sergi Orduña assumeix Esports i Espai Públic.

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha explicat que "es tracta d'un govern pensat per gestionar el municipi de manera eficaç i eficient, que combina experiència i renovació". Soler afegeix que "des del primer dia hem començat a treballar i penso que ja es noten els resultats. Tenim reptes molt importants, com ara donar la volta al rumb del municipi, gestionar els recursos municipals amb professionalitat i actuar de manera intel·ligent i contundent per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid19".

La primera tinença d'alcaldia és per Arturo Pardes (PSC), que també assumirà les funcions de vicealcalde, una figura de nova creació. Prades assumirà la regidoria d'Hisenda, Promoció Econòmica, Contractació i Habitatge. Així, exercirà les competències íntegres de l'Àrea d'Intervenció i Serveis Econòmics, integrada per les unitats de Gestió Pressupostària, Gestió Tributària i Tresoreria. També assumirà les competències de l'Àrea de Secretaria General, excepte les corresponents a Patrimoni, que seran competència de l'alcalde. Arturo Prades també gestionarà la Unitat de Promoció Econòmica i Comerç, excepte les funcions de promoció del Parc d'Activitats Econòmiques. Finalment, també tindrà delegades les competències d'habitatge.

La segona tinença d'alcaldia recau en Joan Caner (Junts), que serà el responsable de Turisme, competència que també inclourà les accions de promoció integral del vi de Calonge, així com també assumeix Platges i Pagesia.

Albert Ros serà el tercer tinent d'alcalde i serà el responsable de Salut, Mobilitat i de la Urbanització Mas Pere. En aquesta regidoria recau la gestió de les mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19, que tindrà una visió transversal per coordinar l'aplicació i desenvolupament de mesures en l'àmbit de tot l'Ajuntament. Ros també tindrà assignades les competències de trànsit i de mobilitat urbana, així com també serà el regidor comissionat per la urbanització de Mas Pere, amb l'objectiu d'impulsar i portar a terme el projecte d'urbanització.

La quarta tinença d'alcaldia recau en Alberto Mas, que assumeix les competències de Seguretat i de promoció del Parc d'Activitats Econòmiques. Mas desenvoluparà les competències assignades a l'Àrea de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Via pública, llevat les corresponents a trànsit i mobilitat urbana. També actuarà com a comissionat per les urbanitzacions, i per la promoció econòmica del PAEC.

Norbert Botella serà el cinquè tinent d'alcalde i tindrà assignades les competències de Medi Ambient, Cultura i Ensenyament. El regidor de Republicans assumeix íntegrament les competències de la Unitat d'Activitats i Sostenibilitat, llevat de les corresponents a platges i pagesia, i també les assignades a la Unitat de Dinamització Comunitària, llevat de Joventut, Festes i Serveis Socials.

Mercè Orduña tindrà delegades les competències de Serveis Socials, Recursos Humans i Participació Ciutadana. Assumirà les funcions assignades a la Unitat de Dinamització Comunitària referents a la gestió del conveni de delegació de competències en favor del CCBE i les de Treball Social no incloses en aquest conveni, excepte les corresponents a gent gran. Assumeix íntegrament les funcions de la Unitat de Gestió de Persones i les competències de Participació Ciutadana.

Marta Geli serà la regidora de Joventut, Gent Gran, Igualtat i Festes. En aquest sentit, assumeix les competències assignades a la Unitat de Dinamització Comunitària referent a Joventut, Festes i Gent Gran, i també l'impuls de polítiques d'igualtat de gènere.

La composició de l'equip de govern la completa Sergi Orduña, regidor d'Esports, Obres i Serveis. Orduña serà assumeix així íntegrament les competències de la Unitat d'Esports, i també les de la Unitat d'Espai Públic, de manera que serà el responsable de la Brigada Municipal.

L'alcalde manté les competències no delegades en els regidors, entre les que hi ha Urbanisme, Patrimoni, la Unitat de TIC i Gestió Territorial i les de la Unitat d'Atenció Ciutadana, alcaldia i projectes estratègics.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141022_lalcaldedecalongei-antantonijordi-oler-ignaeldecretdecompo-iciodelnougovern-2.htm