logo
Imprimir
14-10-2020 | 11:15hs
•LA SELVA

Tret de sortida del projecte 'La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva' com a base per al seu desenvolupament econòmic i social

L'objectiu és posar en valor els recursos patrimonials de la Selva a través de la generació de dinàmiques i estratègies basades en un model de gestió col·laborativa, comptant amb la participació dels diferents agents econòmics i socials, públics i privats de la comarca

En el marc del projecte "La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva" com a base per al seu desenvolupament econòmic i social", s'ha donat el tret de sortida a tot el procés participatiu amb un primer taller dirigit als actors del sector públic. Aquest procés participatiu té com a objecte aplegar els diferents agents de la Selva per treballar pels recursos patrimonials de la comarca.

El projecte parteix del reconeixement que la Selva disposa d'importants recursos patrimonials amb molt de potencial, que hi ha moltes iniciatives en marxa per posar-los en valor, tant públiques com privades, però que, com va remarcar el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha donat la benvinguda als assistents a la sessió. En el seu parlament, Balliu ha assegurat que "encara ens queda camp per recórrer per valorar tot el que tenim. En aquest sentit, ha assenyalat que "creiem que és el moment d'incorporar una nova manera de fer, una visió estratègica conjunta del paper d'aquests béns patrimonials, reconèixer el seu potencial com a factor de desenvolupament local, de generar oportunitats en l'àmbit econòmic i social per a la comarca i els seus municipis."

En aquest primer taller, on van participar una vintena de persones, tècnics i polítics de l'administració local, es van posar en comú idees i inquietuds dels participants. En aquesta línia, es va destacar la importància, per arribar a bon port, del treball conjunt dels municipis tot respectant la realitat de cadascun, la necessitat de millorar la comunicació dels valors de la comarca, tan internament com cap a l'exterior, implicar la ciutadania i fer-los coneixedors del propi patrimoni, mancomunar alguns serveis i recursos o establir punts en comú i projectes compartits, entre altres.

Nous tallers

El pròxim 15 d'octubre es farà un nou taller de treball on s'ha convocat al sector empresarial i el 21 d'octubre està previst realitzar-ne un amb el tercer sector, entitats, ensenyament i centres de recerca.

El 19 i 26 de novembre es faran tallers conjunts amb els tres sectors per plantejar escenaris de futur i posar en comú les diferents visions sobre el patrimoni. La voluntat és cercar compromisos per totes les parts i definir un grup mixt de treball o equip motor estable que lideri el projecte a mitjà i llarg termini i ajudi a gestionar i posar en valor els béns patrimonials de la Selva de forma conjunta.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/141020_tretde-ortidadelprojectelage-tiocollaborativadel-recur-o-patrimonial-dela-elvacomaba-eperal-eude-envolupamenteconomici-ocial-1.htm