logo
Imprimir
13-10-2020 | 12:20hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Un projecte de pacificació del trànsit, l'enderroc de tres cases i una nova edició del festival de teatre social Entranyes, prioritats de les veïns i veïns de Sant Miquel d'Olot

Aquestes són tres de les principals accions que formen part del programa d'actuacions que ha escollit el Consell de Barri de Sant Miquel per aquest 2020

Els veïns del barri de Sant Miquel d'Olot a través del Consell de Barri -que es va celebrar el passat dimecres 7 d'octubre- van decidir, consensuar i aprovar de forma conjunta les principals accions i actuacions que portaran a terme al llarg d'aquest 2020. En primer lloc, les veïnes i els veïns de la zona han escollit tirar endavant un projecte de pacificació del barri que aportarà més seguretat a l'espai, zones 30 i canvis de sentit i carril bici i patins.

Al mateix temps s'ha apostat per impulsar la regeneració del carrer de Sant Miquel, engegada al llarg dels darrers tres anys i que ha permès l'enderroc de dues finques, la creació d'un mural i la construcció d'un mirador al riu Fluvià. Aquest 2020 es vol continuar amb una nova fase d'aquest projecte que ha de permetre l'enderrocament de les 3 cases més adquirides el 2019 i la construcció d'un camí per a vianants vora riu que, en un futur, ha de ser un pont de connexió del barri amb la zona del Molí d'en Climent.

Per aquest 2020, el PIAM de Sant Miquel també contempla tres accions més; la 2a edició de l'Entranyes, el Festival de Teatre Social i la MOSTRA QUAESTIO de cinema i pensament. Durant dos caps de setmana – el 17 i 18 d'octubre i el 24 i 25 d'octubre - el barri de Sant Miquel acollirà actuacions de diverses companyies teatrals i projeccions de cinema a l'aire lliure. Seguint els principis fundacionals del festival, la voluntat és reivindicar espais comuns de diàleg i reflexió. D'aquí la voluntat de portar a terme les actuacions al Molí d'en Climent, a la plaça situada entre l'avinguda Girona i els carrers Rei Martí l'Humà, Abat Racimir i mossèn Jacint Verdaguer; la plaça Bufadors; l'espai esportiu i el casal de barri.

En segon lloc, també s'ha apostat per repensar i valorar de forma conjunta entre els veïns i les entitats i associacions tres espais més: l'Espai esportiu, la Plaça Sant Miquel i el Camp Les Mates. La voluntat és acordar com dotar-los d'infraestructures d'acollida al joc per als infants i joves i àrees d'estada.

Finalment i com a última acció, es vol continuar amb la línia iniciada els dos últims anys d'incorporar accions no urbanístiques que ajudin a dinamitzar el barri i generar espais de participació i relació entre les veïnes i veïns. Així doncs, els habitants d'aquesta zona de la ciutat van escollir continuar amb les propostes culturals i socials a Sant Miquel. Per exemple, fins ara s'ha pogut aportar més finançament al Ball Pla permetent adquirir més material i incorporar dos professionals de la moda per l'elaboració de patrons, taller i noves maneres de fer els reconeguts vestits de paper.

El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l'any 2014 amb la voluntat de ser una eina que permetés decidir i planificar les accions de millora del barri de forma conjunta amb la ciutadania. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a tothom que vulguin contribuir en la millora d'aquesta zona de la ciutat. Des dels inicis, entitats, veïns i veïnes i representants de l'Ajuntament d'Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140978_unprojectedepacificaciodeltran-itlenderrocdetre-ca-e-iunanovaediciodelfe-tivaldeteatre-ocialentranye-prioritat-dele-vein-ivein-de-antmiqueldolot-1.htm