logo
Imprimir
09-10-2020 | 22:03hs
•POLíTICA

El llibre ‘Tornarem a vèncer’ de Junqueras i Rovira es presenta a Blanes

Unes cinquanta persones han assistit a l’acte d’aquest vespre a la Casa del Poble, on hi era present el president del Parlament, Roger Torrent

La Casa del Poble de Blanes ha esdevingut aquest vespre, a partir de dos quarts de nou, l’escenari de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer (I com ho farem)’, escrit a quatre mans per Oriol Junqueras i Marta Rovira, els màxims dirigents d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En total, l’acte ha aplegat una cinquantena de persones a la sala, on s’han seguit estrictes mesures de seguretat i distanciament per tal d’evitar el contagi de la Covid-19.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha inaugurat el torn de parlaments abans de cedir el torn al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el convidat d’aquesta nit a la localitat selvatana. Seguidament, s’ha realitzat un col·loqui amb els assistents a partir d’alguns dels continguts cabdals del llibre de Junqueras i Rovira. En aquest sentit, s’ha parlat de la importància d’eixamplar la base independentista més enllà del cinquanta per cent de la ciutadania, accentuant la feina sobretot a les àrees metropolitanes de les grans ciutats del país, i també s’ha fet autocrítica, admetent d’aquesta manera determinats errors que s’han comès durant aquest procés però, alhora, posant de manifest que també es coneix el camí adequat per assolir la sobirania.

El llibre

A la publicació, de 96 pàgines, els dos dirigents republicans, un a la presó i l’altra a l’exili, parlen sobre quina ha de ser l’estratègia a seguir per tal d’arribar a la independència. Aquestes reflexions esdevenen una mirada transversal que no evita cap dels debats fonamentals del procés català: des de la via unilateral fins a la desobediència civil. El resultat, tal com assenyalen els autors d’aquest assaig, esdevé un manual pràctic sobre com els republicans volen preparar Catalunya per a un embat guanyador amb l’estat espanyol. Així, tant Junqueras com Rovira brinden propostes de futur, però ho fan sense buscar retrets ni culpables, sinó allargant la mà amb un projecte que té la voluntat de ser “discutit, esmenat i, si convé, millorat”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140967_elllibretornaremavencerdejunquera-irovirae-pre-entaablane--1.htm