logo
Imprimir
08-10-2020 | 12:02hs
•LA GARROTXA

L'Hospital d'Olot ofereix allotjament als estudiants de Medicina que fan les seves pràctiques curriculars al centre

Amb el conveni signat amb la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, l'Hospital d'Olot ofereix allotjament als estudiants que fan les seves pràctiques curriculars al centre

Quatre alumnes de tercer del grau en Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han iniciat aquest dijous les pràctiques curriculars a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Durant sis setmanes –del 8 d'octubre al 19 de novembre- faran pràctiques intensives al Servei de Medicina Interna del centre.

Paral·lelament a les pràctiques, tres d'aquests estudiants viuran durant aquestes setmanes a l'Hospital d'Olot. El centre ofereix a aquests estudiants allotjament per facilitar-los el seu dia a dia i evitar-los desplaçaments innecessaris. Les habitacions on s'allotjaran, situades a la planta 0, tenen zona d'estudi i connexió wifi, a més d'una sala comuna on poden compartir els àpats.

L'Eva Esteban, estudiant de tercer, ens explica que un dels fets que l'ha fet escollir l'Hospital d'Olot és la facilitat per a l'allotjament, ja que "les comunicacions són incompatibles amb els horaris i amb els desplaçaments perdem molt temps que necessitem per estudiar". Georgina Ducet i Francesc Tarrús coincideixen a dir que, a banda de l'allotjament, si han escollit Olot és perquè "volem veure com es treballa en un hospital comarcal, quines possibilitats té i, sobretot, valorar aquest ambient familiar de proximitat".

Aquest és el segon curs que la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) és un centre associat de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. En aquesta línia, durant el mes de febrer s'incorporaran 2 estudiants de 4t del grau en Medicina i així, de mica en mica, el centre tindrà capacitat d'acollir fins a 16 estudiants, entre tercer i sisè.

Conveni amb la Universitat de Girona
La Universitat de Girona i l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa han signat un conveni de col·laboració pel qual els estudiants de Medicina de la universitat gironina podran fer les seves pràctiques curriculars al centre sanitari garrotxí.

Durant la seva estada els estudiants formaran part d'un projecte docent propi de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa que vincula el treball interdisciplinari entre tots els estudiants en pràctiques de la Fundació i la introducció de les humanitats en ciències de la salut com a eina d'aprenentatge.

Segons l'equip de deganat de la Facultat de Medicina de la UdG aquesta és una voluntat històrica perquè "sempre hem tingut el desig de ser una facultat per a tots els centres de la Regió Sanitària de Girona" i "el replantejament de la logística i la planificació actual dels mòduls possibiliten que aquesta voluntat pugui ser una realitat".

La formació acadèmica a la Fundació s'adapta a la pandèmia
L'inici de la pandèmia de la COVID-19, el mes de març va aturar les pràctiques de tots els estudiants que durant el segon trimestre del 2020 feien les seves estades a l'Hospital d'Olot. Tot i això, el curs 2020/2021 s'inicia amb certa normalitat i adaptant els protocols per als estudiants en pràctiques. Per tal de garantir la seguretat individual i col·lectiva, els alumnes reben una formació durant la seva acollida sobre la utilització d'equips de protecció individual i fan ús de l'uniforme del centre. A més, s'han establert acords amb les universitats per als passos que cal seguir en cas que un alumne tingui símptomes de la COVID-19 o sigui positiu.

Paral·lelament als canvis organitzatius a causa de la pandèmia, la Fundació manté per al curs 2020/2021 pràcticament les mateixes places formatives: 181 estudiants -82 universitàries i 99 de cicles formatius-. Els graus en Infermeria i Fisioteràpia cobreixen la majoria d'aquestes places universitàries, amb 68; les altres 14 són ocupades per estudiants de Medicina, Treball social o Psicologia.

Pel que fa als cicles formatius, la majoria de places les ocupen estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic Auxiliar d'Infermeria. També se n'ofereix alguna d'Administració Sanitària.

Acollir estudiants durant el seu procés de formació suposa per a la Fundació col·laborar durant aquest aprenentatge, millorar el procés de detecció de talent i de selecció de personal qualificat, i alhora relacionar-se amb els centres de formació professional i universitaris.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140883_lho-pitaldolotofereixallotjamental-e-tudiant-demedicinaquefanle-eve-practique-curricular-alcentre-1.htm