logo
Imprimir
07-10-2020 | 19:18hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll és un dels 7 municipis escollits per exposar l’exposició 'Desde mi balcón'

Les imatges estaran exposades a diferents punts de la localitat fins al 30 de novembre

Fins al 30 de novembre els balcons i façanes d’alguns espais municipals de Ripoll acolliran l’exposició «Desde mi balcón», que ha organitzat el festival PHotoESPAÑA, un dels festivals de fotografia de referència de l’Estat espanyol, conjuntament amb INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Al territori gironí la mostra està formada per cinquanta imatges impreses en grans lones d’1,60 per 1,40 metres exposades en edificis emblemàtics i públics de 7 municipis de la demarcació de Girona, essent un d’ells Ripoll. La resta dels municipis són  Girona, Salt, Santa Coloma de Farners, Figueres, la Bisbal i Banyoles. D’aquesta manera, les ciutats passen a ser les sales expositives que mostren aquesta creativitat i exploració artística col·lectiva, sorgida —i ara projectada— a balcons,  finestres i façanes.

«Desde mi balcón» és una exposició col·lectiva sorgida de les imatges capturades des dels balcons i finestres durant el confinament establert a causa de la pandèmia de la COVID-19, elements simbòlics d’aquells moments. Es tracta del recull de les vivències de la ciutadania i l’expressió dels seus punts de vista sobre aquesta situació a través de la fotografia. El mes de març passat, PHotoESPAÑA va convocar el públic en general perquè realitzessin aquestes imatges. Un total de 2.450 fotografies han estat seleccionades per un jurat d’experts per participar en l’exposició d’entre les més de 63.0000 que es van presentar i que actualment es poden consultar a la xarxa social Instagram (#PHEdesdemibalcón).

Així mateix, des del portal web d’INSPAI, es pot consultar la ubicació d’aquestes fotografies, preses tant per aficionats com per professionals del sector i una exposició virtual amb les imatges seleccionades.

Les obres es poden veure a :

Ajuntament de Ripoll (Plaça de l’Ajuntament, 3)
Arxiu Comarcal del Ripollès (Carrer Raval de l’Hospital, 2)
Casal de joves El Galliner (Plaça de l’1 d’octubre, 6)
CEIP Joan Maragall (Carretera de Barcelona, 6-8)
Església de Sant Pere (Pl. de l’Abat Oliba, s/n)
Museu Etnogràfic de Ripoll (Pl. de l’Abat Oliba, 2)




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140870_ripolle-undel-7municipi-e-collit-perexpo-arlexpo-iciode-demibalcon-1.htm