logo
Imprimir
07-10-2020 | 11:54hs
•POLíTICA

Guanyem Girona es mostra preocupada per l'opacitat existent davant la rescissió del contracte del servei d'aigües

La formació municipalista denuncia que no ha rebut cap informació sobre el futur de les aigües des de principis de juliol malgrat que dilluns el ple votarà el final d'un contracte de vint anys de duració

Guanyem Girona ha denunciat aquest matí que dilluns el Ple votarà la rescissió del contracte del servei d'aigua amb AGISSA sense que hi hagi hagut encara un debat sobre quin serà el model de gestió que s'assumirà a partir d'ara. La principal força a l'oposició ha explicat que el govern no els ha facilitat cap informació des del mes de juliol i que el govern té amagat des de l'agost l'informe encarregat a una empresa externa per saber quina era la millor forma de gestió del servei en un futur, ja que no l'ha compartit ni amb els grups municipals ni amb les entitats que conformen la Taula de l'Aigua.

En aquest sentit, Guanyem ha recordat que el govern municipal està incomplint els compromisos adquirits ja que hi havia un acord per convocar la Taula de l'Aigua a principis de setembre i, un mes després, encara no se sap ni quan serà. Per Lluc Salellas, portaveu de Guanyem Girona, "el més preocupant és que en aquest mentrestant en què votem que s'acaba el contracte no hi ha garanties que el model que tindrem abans de finals d'any serà públic ni tampoc si en el cas que ho sigui tindrem unes noves tarifes d'acord amb les necessitats existents i un model de governança obert i democràtic".

Així mateix, la formació municipalista ha recordat que l'equip de govern de JxCat i ERC està perdent una oportunitat d'exercir la transparència amb la ciutadania i explicar la corrupció i la gestió nefasta que hagut en l'empresa mixta d'AGISSA. Igualment, Salellas ha volgut mostrar la seva preocupació per l'opacitat amb què es gestiona la venda d'aigua i les tarifes corresponents a la planta potabilitzadora de Montfullà. Per això, ha reclamat un canvi de rumb en el lideratge del canvi de model de gestió de l'aigua cap a la inevitable municipalització del servei.

Acte telemàtic per aquest dijous:

Guanyem organitza demà a les 19 h un acte telemàtic per debatre públicament sobre com estructurar un model públic de servei d'aigües amb Pilar Castillejo, tinent d'alcalde de Ripollet, Lluís Basteiro, de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública i Cristina Barberà, d'Enginyeria Sense Fronteres. L'acte, que serà moderat per la regidora Laia Pèlach, pretén abordar dos dels temes claus en la municipalització d'un servei com és l'aigua, les tarifes que assumeix el ciutadà així com la transparència i la cogovernança que ofereix la gestió directa d'un servei com aquest. L'acte es podrà seguir pel canal de youtube de Guanyem Girona "Municipalitzar l'aigua: com ho fem?"

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140836_guanyemgironae-mo-trapreocupadaperlopacitatexi-tentdavantlare-ci-iodelcontractedel-erveidaigue--1.htm