logo
Imprimir
06-10-2020 | 15:15hs
•LA GARROTXA

300€ per autònoms i establiments turístics i 20€ per família per comprar al comerç local: les propostes del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Sant Joan les Fonts

Es destinen 41.700€ per una línia d'ajudes a autònoms i establiments turístics i 24.200€ per una campanya de foment del comerç local en forma dels 'Vals+'

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa en marxa aquest mes d'octubre el seu Pla de Reactivació Econòmica. La iniciativa suposa una injecció econòmica per valor de 65.900€ i vol donar un impuls a diferents sectors, sobretot els més colpejats per la crisi de la Covid-19.

Els recursos procedeixen d'activitats i esdeveniments que la crisi sanitària ha obligat a postposar com poden ser la Nit de les Dones d'Aigua o el Sant Joan les Flors. "Les decisions van ser difícils però ara podem fer arribar al ciutadà un impuls en moments difícils" tal i com ha explicat l'alcaldessa accidental, Anna Serra.

El Pla de Reactivació Econòmica de Sant Joan les Fonts té dues potes. Es destinen 41.700€ per una línia d'ajudes a autònoms i establiments turístics i 24.200€ per una campanya de foment del comerç local en forma dels 'Vals+'.

Un cop han anat avançant tots els tràmits burocràtics i administratius previs, el proper 15 d'octubre comença el torn de la ciutadania i els professionals afectats de fer els tràmits necessaris per rebre aquestes ajudes. Tota la documentació necessària es podrà consultar i descarregar a uns apartats que s'han creat al web municipal.

300€ per autònoms i establiments turístics

Aquesta ajuda es destina a autònoms i establiments turístics que van haver de suspendre la seva activitat econòmica a conseqüència de la crisi de la Covid-19 entre el 14 de març i el 9 d'abril.

Qui compleixi aquests requisits, haurà de presentar una instància (virtual o presencial) entre el 15 d'octubre i el 16 de novembre. Caldrà adjuntar el document específic de la sol·licitud, la fotocòpia del DNI/NIE o CIF, l'alta de l'IAE de les activitats que han cessat a causa de la crisi, còpia del pagament del rebut d'autònoms o de la mútua alternativa en cas que hi estiguin acollits corresponent al mes de febrer (o si s'és persona jurídica, aportar l'import de facturació del mes de març del 2020 i el del mateix període que el 2019). Finalment, també cal una declaració responsable i la justificació de la despesa.

'Vals+', 20€ per cada unitat familiar

La segona partida del Pla de Reactivació Econòmica són els coneguts com a 'Vals+'. S'entregarà un xec de 20€ a cada unitat familiar empadronada a Sant Joan les Fonts. "Els diners s'hauran de gastar als establiments adherits del municipi que podran fer també nova clientela i fidelitzar clients", tal i com ha posat en valor Anna Serra. Una via amb la qual hi surten guanyant els nuclis familiars i el comerç local participant.

La sol·licitud dels 'Vals+' serà també virtual o presencial a través d'una instància en el període comprès entre el 15 d'octubre i el 16 de novembre. La instància haurà d'anar acompanyada del formulari de sol·licitud.

Un cop fet el tràmit, la persona rebrà el catàleg dels establiments participants i el 'Val+' de compra per valor de 20€, que serà unipersonal. El 'Val+' es podrà gastar des que es rebi i fins el 15 de gener. Serà nominatiu i caldrà presentar el DNI als establiments, que tindran un límit de 'Vals+' a acceptar.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140804_300eurperautonom-ie-tabliment-turi-tic-i20eurperfamiliapercompraralcomerclocalle-propo-te-delpladereactivacioeconomicamunicipalde-antjoanle-font--2.htm