logo
Imprimir
02-10-2020 | 17:05hs
•CATALUNYA NORD

Argelers, punt de trobada d’una columna de cotxes reivindicativa

L’ANC organitza aquest dissabte una acció reivindicativa per commemorar els tres anys del referèndum de l’1 d’octubre

La localitat d’Argelers de la Marenda, a la Catalunya del Nord, acollirà aquest dissabte, dia 3 d’octubre, el punt final d’una llarga columna de cotxes reivindicativa promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana, una acció que neix per commemorar els tres anys del referèndum de l’1 d’octubre. 

En concret, es preveu que la caravana de cotxes arribarà al voltant de dos quarts de quatre de la tarda al municipi nord-català, després d’haver resseguit un llarg recorregut arreu del Principat. Allà, a Argelers, concretament al pàrquing dels Pins, es realitzarà una manifestació adaptada a les exigències sanitàries en temps de Covid: els assistents no podran sortir dels seus respectius vehicles. En aquest cas, i sintonitzant Ràdio Arrels, els participants a l’acció reivindicativa podran escoltar totes les intervencions i els parlaments, així com la lectura del manifest en defensa dels drets i les llibertats del poble català.

El programa especial de Ràdio Arrels, que també començarà a partir de dos quarts de quatre de la tarda, estarà presentat per Laura Bertran, que comptarà amb la companyia de dos responsables de l’ANC als estudis de Perpinyà. A més, durant la retransmissió també hi haurà una connexió amb membres del govern català a l’exili.

Cotxes reivindicatius

A la Catalunya del Nord hi arribarà una sola columna d’automòbils, tot i que des del Principat en sortiran dues, que s’aniran ajuntant per tal d’arribar a terres nord-catalanes de forma unificada. En concret, una columna sortirà des de la frontera amb Aragó, des d’Almacelles, i des d’allà s’aniran recollint persones procedents d’altres territoris com ara el Pirineu o la Catalunya Central, mentre que l’altra columna partirà de les terres de l’Ebre, des de Les Cases d’Alcanar, i anirà resseguint la zona de Tarragona, Barcelona o Girona. 

Durant el trajecte, es recomanarà als vehicles que circulin a una velocitat d’uns 80 quilòmetres per hora en territori català, mentre que dins l’estat francès se circularà en una velocitat normal. Per tant, des de l’ANC subratllen que la intenció de l’acte no és la de “tallar la circulació ni perjudicar a ningú, sinó reivindicar un cop més que fa tres anys vam votar independència, vam guanyar i encara estem aquí persistint”. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140704_argeler-puntdetrobadadunacolumnadecotxe-reivindicativa-1.htm