logo
Imprimir
01-10-2020 | 15:24hs
•BAIX EMPORDà

Jordi Soler torna a l'alcaldia de Calonge i Sant Antoni

La moció de censura de JxCat, PSC, PP i Republicans prospera i desbanca Bell-lloch

L'alcaldia de Calonge i Sant Antoni ja és en mans de Jordi Soler, de Junts per Catalunya. No hi ha hagut sorpresa i JxCat, PSC, PP i Republicans han desbancat Miquel Bell-lloc d'ERC-Avancem de l'alcaldia amb una moció de censura aquest migdia. Els nou vots dels quatre grups han servit per retornar a l'exalcalde Soler la vara d'alcalde en un ple on la tensió i els retrets han estat protagonistes. En aquest sentit, Bell-lloc ha titllat l'acord de "pacte de la vergonya".

En un ple amb públic reduït i mesures de seguretat contra la Covid-19, Soler ha recuperat per segona vegada l'alcaldia amb una moció de censura que ha rebut els vots contraris d'Esquerra i CUP, vuit en total. La primera la va impulsar el 2008 juntament amb ERC, precisament.

Amb la d'avui, però, ha expulsat els republicans de l'alcaldia, gràcies a un pacte amb el PSC, el PP i el regidor de Republicans, Norbert Botella, que havia format part de l'equip de govern fins fa uns mesos.

Soler assegura que s'han vist "obligats" a fer la moció de censura per la "inactivitat i inoperància" d'un govern que ha dut "el poble a la deriva".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140646_jordi-olertornaalalcaldiadecalongei-antantoni-1.htm