logo
Imprimir
01-10-2020 | 11:53hs
•LA SELVA

La Fira de l’Avellana de Brunyola s’adapta als temps de pandèmia

L’esdeveniment, que enguany celebra la 26a edició, es farà aquest cap de setmana amb totes les mesures de seguretat per tal d’evitar el contagi de la Covid

Brunyola i Sant Martí Sapresa acolliran aquest cap de setmana, els dies 3 i 4 d’octubre, la 26a edició de la Fira de l’Avellana de la Selva, un esdeveniment plenament consolidat que enguany arribarà condicionada per les restriccions de seguretat a causa de la Covid-19. La fira, que s’ha presentat aquest matí a l’Auditori Josep Irla de Girona amb la presència del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; de l’alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, i del conseller de Cultura de l’ens comarcal, Pere Fernàndez, ofereix per tant una programació adaptada a les circumstàncies actuals. 

El tret de sortida de la festivitat tindrà lloc dissabte al migdia, amb una inauguració de la fira que comptarà amb la presència de diferents autoritats a la plaça de Brunyola (13h). A la tarda, es faran visites guiades al Castell de Brunyola a càrrec de Lourdes Serra (16h), una activitat que es desenvoluparà amb grups reduïts tal com estableix la normativa vigent del PROCICAT. Ja al vespre, es realitzarà el quart Sopar Popular a la plaça de Brunyola (20.30h), un acte que aquest 2020 comptarà amb l’espectacle humorístic ‘Quina barra’ de la companyia Estat Particular. En aquest cas, la proposta impulsada per l’Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa també es farà amb grups reduïts. Seguidament, els presents podran gaudir amb l’actuació musical del grup local Andrea Pacha.

El diumenge, per la seva banda, l’activitat s’iniciarà amb unes noves visites guiades al Castell de Brunyola (10.30h), mentre que al migdia hi haurà una missa amb l’acompanyament musical a l’església parroquial (12h). A la tarda, tindrà lloc les darreres visites al castell (16h), i poc després es farà una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l’Escala a la plaça de Brunyola (16.30h). Abans de l’arribada del vespre els visitants podran sentir una cantada d’havaneres amb el grup Els Pescadors de l’Escala (18.30h) i també podran beure rom cremat (19.30h), totes dues activitats a la plaça de Brunyola. La cloenda de la fira atípica d’enguany es farà poc després (21h).

Concert el dia 10

Les propostes del programa d’aquest 2020, però, encara no hauran acabat del tot. El dissabte 10 d’octubre la plaça de Brunyola serà l’escenari del 14è Concert Avellana Jove, que consistirà en un sopar a la fresca amb l’actuació musical de Pelukass i Miquel del Roig. Com a la resta d’activitats, es realitzarà amb grups reduïts.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140627_lafiradelavellanadebrunyola-adaptaal-temp-depandemia-2.htm