logo
Imprimir
29-09-2020 | 20:26hs
•LA SELVA

La Selva fa front comú contra les ocupacions delinqüencials

El ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció amb l'objectiu d'incentivar un "canvi legislatiu" per aturar aquesta tendència creixent al territori

Aquest dimarts a la tarda el Consell Comarcal de la Selva ha celebrat el ple de l'ens, que presentava un punt a tractar destacat: fer front comú per impulsar una moció que exigeixi un canvi legislatiu per tal d'evitar les ocupacions il·legals conflictives al territori. En aquest sentit, i sobretot arran de la pandèmia de la Covid-19, els delictes d'aquesta índole s'ha incrementat notòriament a la comarca, especialment a cases de Lloret de Mar i Blanes, però també a la resta del territori, i la voluntat del Consell és que els mateixos consistoris tinguin recursos per frenar-ho.

Durant la sessió plenària, la moció ha estat aprovada per unanimitat amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Independents de la Selva, Partit Socialista de Catalunya, En Comú Guanyem, Ciutadans i la CUP. El president de l'ens comarcal, Salvador Balliu, s'ha mostrat satisfet per l'acord comú, que ha definit "com una victòria". "Tots veiem el problema, però el que necessitem són eines. S'ha de treballar, cal diferenciar si hi ha circumstàncies socials al darrere o no, i tot això s'ha de parlar entre tots per tal de veure quines d'aquestes ocupacions no són de caire social", ha argumentat Balliu, abans d'afegir que les ocupacions il·legals esdevenen "una problemàtica que va a més i que estem patint". "Espero que no s'acabi amb una moció i que continuem treballant tots plegats", ha conclòs.

De fet, el mateix Balliu ja va assenyalar ahir que la majoria de les ocupacions que es produeixen a la comarca "vénen associades a la delinqüència i a gent conflictiva". Més enllà de Lloret i Blanes, els principals nuclis poblacionals del territori, durant aquests darrers mesos també s'ha comprovat que les ocupacions il·legals s'han fet presents a molts altres municipis amb urbanitzacions i nuclis disseminats, la qual cosa comporta molta extensió de terreny i, per tant, més facilitats per als okupes.

Ja fa temps que l'ens comarcal, però, treballa per aturar aquesta tendència. Fa un any, precisament, el Consell va impulsar una campanya per demanar un canvi normatiu a l'estat espanyol i incrementar, així, la presència d'agents policials a la zona, especialment en aquells espais més conflictius. Paral·lelament, els mateixos ajuntaments selvatans també projecten mesures de pressió amb l'objectiu d'evitar les ocupacions, com ara campanyes amb les companyies elèctriques que s'encarreguen de tallar totes les connexions il·legals al sistema de llum pública.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140558_la-elvafafrontcomucontrale-ocupacion-delinquencial--1.htm