logo
Imprimir
29-09-2020 | 18:51hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La Fira del Dibuix d'Olot serà, aquest any, en línia

Del 16 al 18 d'octubre (Sant Lluc), durant 48 hores, es podran adquirir dibuixos d'artistes tant consolidats com emergents de la Garrotxa a través de la plataforma de venda digital olotdibuixa.com que impulsa el Patronat de la Fira del Dibuix i l'Ajuntament d'Olot

En el context de pandèmia actual provocada per la Covid-19, el Patronat de la Fira del Dibuix amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot han decidit celebrar digitalment l'edició de la Fira del Dibuix del 2020. La plataforma de venda digital serà olotdibuixa.com on els artistes de la Garrotxa (tant consolidats com emergents) podran oferir les seves obres durant 48 hores, des de les 8 del vespre del divendres 16 d'octubre a les 8 del vespre del 18 d'octubre, diada de Sant Lluc. Aquesta plataforma és una prova pilot que vol apropar el comprador d'art i l'artista amb la voluntat d'estimular el sector artístic local de la ciutat i donar resposta als efectes de la crisi econòmica del sector, arran de la Covid-19.

Al portal s'hi trobaran artistes de la Garrotxa on cadascun d'ells tindrà una desena d'obres exposades de 42 * 30 cm de mida màxima. Seran obres originals de l'artista sense emmarcar i fetes sobre paper, cartró o un suport similar. També hi haurà obres gràfiques originals (gravats i/o serigrafies) i obres impreses digitalment. S'hi podran trobar obres tant d'estil figuratiu com abstracte i preus per a totes les butxaques. Cada artista tindrà a la plataforma una fitxa amb el nom, les característiques de les obres exposades i la seva pàgina web/xarxes per si els interessats s'hi volen posar en contacte directament per fer canvis/devolucions o per a futures adquisicions. Al portal olotdibuixa.com es podrà escollir per categoria (tècnica, mides, estil, suport) o per artista. El comprador podrà adquirir obres de diferents artistes i realitzarà un sol pagament en targeta de dèbit o crèdit. L'entrega de les obres adquirides s'efectuarà entre 2 i 7 dies hàbils des de la realització de la compra a l'adreça indicada pel client en el moment de la compra, seguint les mesures de prevenció i protecció enfront de la Covid-19.

Aquesta serà la 65a Fira del Dibuix. La primera Fira del Dibuix d'Olot es va realitzar l'any 1932 a la Sala Vayreda, però en el format amb què la coneixem, a la plaça Clarà, es convoca des de l'any 1951 i és la més antiga de Catalunya. És una de les fires del dibuix més fidel al seu nom, amb la prohibició de marcs, teles, obres emmarcades, escultures i tota mena d'artesania.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140555_lafiradeldibuixdolot-eraaque-tanyenlinia-1.htm