logo
Imprimir
29-09-2020 | 00:11hs
•+ NOTíCIES

Protestes a Barcelona per la inhabilitació de Torra

La mobilització, convocada pels CDR, ha arribat fins al Parlament, on els Mossos han avisat que intervindrien si no s’aturava el llançament d’objectes

La inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, confirmada avui pel Tribunal Suprem, ha mobilitzat milers de persones arreu de Catalunya. A Barcelona, el punt neuràlgic de les protestes, és on s’està vivint els moments de major tensió, amb enfrontaments constants entre els manifestants, convocats pels CDR, i els Mossos d’Esquadra. Un dels instants més compromesos ha tingut lloc al carrer Mallorca, a l’altura de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya, quan els concentrats han llançat caps de porc reals a la línia policial mentre els agents els demanaven per megafonia que no llancessin “objectes”. A més, també han tirat petards i bosses d’escombraries contra el cordó policial. 

La protesta com a tal ha sortit dels Jardinets de Gràcia i, al voltant de les nou del vespre, els independentistes manifestats han avançat cap al Passeig Lluís Companys, camí del Parlament. Durant el camí, s’han pogut veure dos titelles caricaturitzats i guarnits amb una toga i una màscara amb la cara de porc.  Allà, han obert les portes del Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament, i han accedit a l’interior de l’espai clamant “Els carrers seran sempre nostres”. En aquests moments, però, la convocatòria s’havia dissolt, ja que del prop de mig miler inicial que havien iniciat la marxa en quedaven al voltant d’un centenar. 

Al Parc de la Ciutadella, just davant d’un Parlament custodiat per la policia, els manifestants han tirat tanques d’obres i rajols als Mossos, tot i que poc després s’han dispersat a causa dels avisos reiterats d’una possible intervenció policial, que no obstant això no ha arribat. Tot i això, un grup de manifestants s’ha concentrat tot seguit a una via paral·lela, també a l’interior de la Ciutadella, on han continuat tirant objectes. La protesta en aquests moments continua per Urquinaona, amb mobilitzacions als carrers, on es poden observar petites barricades dels CDR, així com contenidors cremats a l’alçada de la ronda Sant Pere. 

Mobilització a Girona

Més enllà de la capital catalana, la mobilització contra la decisió del Suprem també s’ha fet notar a Girona, on al voltant de 1.500 persones, segons l’Ajuntament, han participat en una manifestació que s’ha concentrat a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat. Allà, els presents han cremat una bandera espanyola i han llançat bosses d’escombraries. Seguidament, la protesta ha seguit a la plaça del Vi, on s’hi han aplegat unes 500 persones.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140511_prote-te-abarcelonaperlainhabilitaciodetorra-2.htm