logo
Imprimir
25-09-2020 | 14:52hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona manté les Fires de Sant Narcís amb activitats descentralitzades i de petit format

La Festa Major de la ciutat durarà cinc dies i tindrà lloc del 28 d'octubre a l'1 de novembre

L'Ajuntament de Girona manté la celebració de les Fires de Sant Narcís amb activitats descentralitzades en diferents barris de la ciutat i de petit format amb aforament reduït. El programa arrencarà el 28 d'octubre i finalitzarà l'1 de novembre. Totes les propostes seran gratuïtes i caldrà realitzar reserva prèvia. Aquest matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, han presentat el nou format de les fires en roda de premsa.

"La Festa Major de Girona se celebrarà. Ara bé, seran unes Fires diferents, atípiques. La pandèmia de la COVID-19 ens ha obligat a replantejar el gruix d'activitats que habitualment es feien. I és que hem hagut de prioritzar la seguretat en la salut i la prevenció davant d'un risc que no afluixa", ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats. També ha assegurat que seran unes fires "segures" i que s'evitaran les massificacions de persones en els actes. "Ara bé, i molt important, perquè siguin unes fires segures, cal la col·laboració de tota la ciutadania. Cal ser molt prudents i fer cas en tot moment de les recomanacions de les autoritats sanitàries. Demanem seny perquè la situació pot canviar d'un dia per l'altra", ha afegit.

Les Fires de Sant Narcís començaran el dia 28 d'octubre, amb el pregó i el retrò de coets des de la coberta dels centres cívics, i s'estendran fins a l'1 de novembre amb els tradicionals focs d'artifici com a punt final de la festa. Enguany, es llançaran des de Montjuïc, un punt estratègic perquè la gran majoria de veïns i veïnes els puguin seguir des dels seus balcons i sense la necessitat de desplaçar-se.

Gran part dels concerts tindran lloc al parc del Migdia i a l'Auditori de Girona. Les actuacions finalitzaran a les 23 h i comptaran amb totes les restriccions d'aforament establertes. Malauradament, enguany no hi haurà barraques a la Copa, ni tampoc concerts multitudinaris.

Els més menuts també tindran el seu espai amb les actuacions familiars a la Copeta, la penjada de mosques a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís o els espectacles infantils als centres cívics de Pla de Palau, de Pont Major i de Sant Narcís, entre d'altres espais que s'estan acabant de concretar.

Les activitats populars també seran presents a les Fires de Sant Narcís. Per exemple, al Centre Cultural la Mercè s'hi farà l'audició de sardanes i el concurs de revesses i, al parc del Migdia, el ball de cloenda i els gegants. Les activitats culturals es portaran a terme en equipaments cívics i culturals i en espais controlats, amb aforaments reduïts, i complint tots els requisits que estan recollits en els diferents plans sectorials del PROCICAT.

Com no podria ser d'una altra manera, seran unes Fires de Sant Narcís que comptaran amb la presència i la participació de les entitats. "Conscients de la situació actual, estan fent molts esforços per adaptar les propostes per ser presents en la programació i per estar al costat de la gent. Agraeixo a totes elles la gran dedicació i l'empeny que estan realitzant per tirar endavant les iniciatives", ha posat en valor Ayats.

D'altra banda, la Fira de Mostres se celebrarà també del 28 d'octubre a l'1 de novembre i serà un esdeveniment de qualitat, diferent i segur perquè es compliran amb totes les mesures de seguretat i protocols. "El govern de la ciutat prioritza la dinamització econòmica i, per tant, posem tots els esforços per estar al costat del teixit productiu de la ciutat i de les comarques de l'entorn però sempre trobant l'equilibri amb la seguretat i la salut dels ciutadans", ha afirmat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes. Més endavant, es presentarà el format i el contingut de la fira.

Tanmateix, a conseqüència de la COVID-19, les fires i mercats al carrer no es podran dur a terme. Es tracta de les parades que habitualment estan situades per les fires a la plaça de la Independència, a l'avinguda Ramon Folch, al carrer de Berenguer Carnicer i a la plaça de Vicens Vives, així com les fires de Tot Sants. "Aquestes activitats tenen lloc en espais molt reduïts i estrets del Barri Vell i, per tant, no es pot complir amb totes les mesures de seguretat que el PROCICAT marca, és a dir, la distància de seguretat entre parades i visitants i els aforaments perquè són activitats on es concentra molta gent", ha subratllat la regidora.

La programació de la Festa Major es presentarà en les pròximes setmanes. Aquest any, però, no es podrà comptar amb els concerts a l'envelat, els castells, la cercavila dels gegants i les atraccions a la Devesa, entre d'altres.

Per últim, cal destacar que amb l'objectiu d'apropar les activitats a tota la ciutadania, algunes de les activitats es retransmetran per TV Girona, Girona FM i per les xarxes socials de l'Ajuntament. A més, es recuperaran i difondran activitats tradicionals d'altres edicions.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140442_lajuntamentdegironamantele-fire-de-antnarci-ambactivitat-de-centralitzade-idepetitformat-1.htm