logo
Imprimir
24-09-2020 | 21:06hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'edifici de la providència d'Olot passarà a ser propietat municipal

El Bisbat de Girona, propietari de la finca, cedeix gratuïtament l'edifici a l'Ajuntament d'Olot

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat al ple d'aquest dijous 24 de setembre el conveni de cessió del convent de la Divina Providència a la ciutat d'Olot. Situat entre els carrers Fluvià, Martí Pararols i Ronda Paraires, l'edifici – de 3.793,73 m²- és propietat del Bisbat de Girona. Després de la marxa de les germanes clarisses durant el desembre de 2018, actualment és la seu de Càritas Garrotxa.

Amb aquesta cessió, la ciutat d'Olot guanya un espai de 1.616,15 metres quadrats per a la ciutat i a través d'aquest acord, l'edifici passarà a ser de titularitat municipal de forma totalment gratuïta. Una vegada passi a ser municipal, les instal·lacions quedaran dividides en dues finques, una de les quals servirà perquè Càritas hi pugui continuar mantenint la seva seu.

Ara, després d'haver estat aprovat per unanimitat al plenari d'Olot, l'acord haurà de ser ratificat pel Col·legi de Consultors i Consell d'Assumptes Econòmics del Bisbat de Girona. Aquest pas suposa l'últim tram d'un procés intens que s'ha allargat durant 5 anys i en el qual ha sigut necessari disposar del permís del Vaticà i la intermediació de les màximes autoritats eclesiàstiques del Bisbat de Girona per assolir la cessió de la titularitat.

Nou aparcament al costat del camp de futbol d'El Morrot
El ple de l'Ajuntament d'Olot també ha aprovat de forma inicial la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal del polígon industrial del Pla de Baix que permetrà d'aquesta manera que la ciutat disposi d'un nou aparcament a tocar de les instal·lacions esportives d'El Morrot.

El projecte ha tirat endavant amb els vots a favor de l'equip de govern de JuntsXCat i el grup del PSC, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de la CUP.

La modificació afecta l'illa delimitada pels carrers Itàlia, Europa, França i Grècia i permet la construcció d'una nova planta de Noel a la ciutat. El projecte també preveu la construcció d'un nou espai d'aparcament que assumirà la iniciativa privada amb la compra dels terrenys del costat de les instal·lacions esportives. L'aparcament estarà disponible el cap de setmana per a les famílies usuàries dels camps de futbol del Morrot i la resta de dies laborables servirà d'aparcament per als treballadors del polígon.

D'altra banda, el plenari d'aquest setembre també ha aprovat per unanimitat l'adhesió d'Olot al Pacte Europeu dels Alcaldes pel Clima i l'Energia. En aquest sentit, el 23 de febrer del 2012 la ciutat ja es va sumar al Pacte dels alcaldes que ha suposat el compliment d'Olot amb la disminució en un 20% de les seves emissions de CO2 i la posada en marxa de diferents accions.

Paral·lelament, el ple també ha acordat l'aprovació dels comptes generals de la Corporació i de l'exercici 2019 amb els vots a favor de l'equip de govern i el grup del PSC, l'abstenció d'ERC i de la CUP. A part dels anteriors punts, el ple de l'Ajuntament d'Olot també ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de tota la resta de grups municipals una modificació de crèdit del pressupost per poder fer front a les necessitats de la ciutat derivades de la pandèmia de la COVID-19 com 10.000 euros per adaptar les activitats d'estiu a les mesures sanitàries dictades per les administracions o 9.000 en temes d'habitatge, entre d'altres.

Per últim, també s'ha aprovat per unanimitat el nou nom de l'Institut Greda (antiga Escola Llar) que va ser escollit en una consulta a la comunitat educativa i s'ha donat compte de les tres actuacions de conservació i manteniment encarregades al Consell Comarcal de La Garrotxa que es portaran a terme al camí de Can Mali, a les Planotes, al camí que va des de la intersecció de la pista del Triai amb l'avinguda Sant Jordi fins a l'altura de Bellpuig així com el tram que enllaça des de la pista de la Moixina a Can Nic passant per Can Soc.

Un cop més, seguint les recomanacions sanitàries i de seguretat per evitar contagis de coronavirus, el ple d'aquest mes de setembre de l'Ajuntament d'Olot s'ha portat de forma telemàtica i, com sempre, s'ha pogut seguir en streaming.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140424_ledificidelaprovidenciadolotpa-araa-erpropietatmunicipal-2.htm