logo
Imprimir
24-09-2020 | 10:13hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles celebrarà aquest cap de setmana la Setmana de la Mobilitat

Jocs infantils al carrer, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l'Estany, principals activitats

Banyoles celebrarà aquest cap de setmana la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Les activitats inclouran una jornada de jocs infantils sobre mobilitat al carrer, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l'Estany.

Les activitats s'iniciaran aquest dissabte amb una jornada de jocs infantils al carrer. Dinamitzats pel Consell Esportiu del Pla de l'Estany, els més petits podran aprendre jugant aspectes bàsics per una mobilitat segura. Els jocs se situaran en el darrer tram del Passeig de la Indústria, tant al matí, de les 10 a 2/4 de 2 del migdia, com a la tarda, de les 4 a les 7.

El mateix dissabte, a les 7 de la tarda, es farà una xerrada sobre 'Viatjar amb bicicleta pel món', que anirà a càrrec dels banyolins Anna Viñolas i Jordi Carbonés que explicaran la seva experiència viatjant per diferents països. La xerrada es farà a la sala de socis del Club Natació Banyoles.

Diumenge les activitats se centraran amb una bicicletada popular al voltant de l'Estany, organitzada conjuntament amb l'Escola de Natura, que sortirà a les 10 del matí de davant la seu de l'entitat.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha destacat que "amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat pretenem promoure una mobilitat sostenible i segura a la ciutat".

Durant tot el cap de setmana, el trànsit al front d'Estany quedarà restringit a bicicletes i vianants. Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Banyoles, es faran seguint la normativa de prevenció per la Covid-19 i estan organitzades per l'Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de l'Escola de Natura, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany i el Club Natació Banyoles.

Dins les activitats de la Setmana de la Mobilitat properament s'obrirà també un concurs per pintar un mural dedicat a la mobilitat en bicicleta en una paret del carrer Carmelites Velles. El concurs estarà oberta a majors de 18 anys i la proposta guanyadora obtindrà un premi de 300 euros.

Setmana Europea de la Mobilitat
La Setmana Europea de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140382_banyole-celebraraaque-tcapde-etmanala-etmanadelamobilitat-2.htm