logo
Imprimir
22-09-2020 | 18:52hs
•CATALUNYA NORD

La Nit de Sant Jordi arriba dissabte a Perpinyà

La tradicional vetllada literària, que es va haver de posposar per la Covid, celebra enguany la seva 31a edició

La màgia de Sant Jordi arribarà a Perpinyà uns mesos després de la popular diada, concretament aquest dissabte dia 26 de setembre, en el marc de la 31a Nit de Sant Jordi, un esdeveniment que s’havia de celebrar durant el passat mes d’abril però que a causa de la pandèmia de la Covid-19 no va ser possible i es va haver d’ajornar. 

L’acte, que contextualitzarà l’entrega dels premis literaris Sant Jordi Catalunya Nord 2020, es desenvoluparà a una sala propietat del Consell Departamental, una instal·lació que només estarà disponible pels finalistes als guardons literaris per tal d’evitar les aglomeracions i, d’aquesta manera, lluitar contra la propagació del coronavirus. En concret, l’acte s’iniciarà a partir de les cinc de la tarda. 

La tradicional vetllada literària, prevista pel 24 d’abril i organitzada per Òmnium Cultural Catalunya Nord, està composta de diversos guardons, essent el més destacat des del punt de vista econòmic el ‘Premi Catalunya Nord’, dotat amb 2.000 euros per l’Institut d’Estudis Catalans i que reconeix estudis o treballs per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de la Catalunya del Nord o qüestions vinculades amb les relacions transfrontereres. D’altra banda, també hi ha l’anomenat premi ‘Joves Escriptors’, reservat a alumnes del territori nord-català i que està dotat amb 1.500 euros procedents del Consell Departamental dels Pirineus Orientals. En aquest cas, el guardó té les categories d’escoles primàries, de col·legis i de liceus, cadascuna dotada amb 500 euros. 

El premi ‘Francesc Català’ de poesia, per la seva banda, està dotat amb 1.000 euros per Òmnium Cultural, i s’hi poden presentar obres de temàtica lliure, mentre que el ‘Pere Verdaguer’ de narració per a infants està premiat amb 400 euros i reconeix narracions també de tema lliure dirigides a menuts de 6 a 12 anys. Finalment, el guardó ‘Ramon Juncosa’ de divulgació i periodisme transfronterer reconeix articles o treballs publicats en paper i està dotat amb 1.200 euros per la Casa de la Generalitat de Perpinyà. 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140334_lanitde-antjordiarribadi-abteaperpinya-1.htm