logo
Imprimir
21-09-2020 | 18:35hs
•CATALUNYA NORD

El batlle de Perpinyà demana la recuperació de la connexió nocturna amb París

Aliot ha enviat una carta a Castex per urgir-lo a millorar la mobilitat

El batlle de Perpinyà, M. Louis Aliot, ha enviat una carta al primer ministre francès, M. Jean Castex per criticar la suspensió d'una de les connexions aèries entre la ciutat i París. A partir del 28 de setembre, Air France i la seva filial de baix cost Transavia només operaran dues connexions diàries entre Perpinyà i París i desapareixerà l'enllaç que permetia tornar a Perpinyà a la nit.

Aliot li retreu que, malgrat que quan va ser nomenat va anunciar la necessitat d'"obrir els territoris" per implicar-los en l'estratègia econòmica del país, no només s'ha pres cap nova decisió per potenciar les infraestructures de la zona, sinó que s'ha assabentat "per la premsa que Air France ha decidit unilateralment abolir la rotació nocturna Perpinyà-París" per temes de rendibilitat tot i que el govern gal li acaba d'atorgar un ajut de set mil milions d'euros.

"Aquesta decisió va en contra dels compromisos que heu pres com a primer ministre per als territoris en general i per a Perpinyà i els Pirineus Orientals en particular", critica el batlle, afegint que la mobilitat és "clau" en un territori tan fràgil, fet que també perjudica el pla de recuperació anunciat.

Per tot plegat, li demana que treballi amb l'empresa per revertir la decisió i per "oferir com més aviat millor una oferta de transport dinàmica, coherent i atractiva" perquè Perpinyà i tot el departament dels Pirineus Orientals ja no poden acceptar "una situació d'aïllament" que condemna el desig de desenvolupament del territori.

A més, Aliot convida Castex a anar en persona a Perpinyà per reunir-se amb ell i parlar d'aquestes qüestions.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140296_elbatlledeperpinyademanalarecuperaciodelaconnexionocturnaambpari--2.htm