logo
Imprimir
18-09-2020 | 17:21hs
•LA SELVA

Els alcaldes de la Selva exigeixen la derogació del projecte de la MAT en el ramal de Santa Coloma a Riudarenes

Els batlles demanen alternatives sostenibles per evitar "una agressió tan gran" al territori

El Consell d'Alcaldes de la Selva ha aprovat exigir la derogació del projecte de la MAT en el ramal projectat per Red Elèctrica Espanyola de Santa Coloma de Farners a Riudarenes. Com molts ajuntaments, l'octubre de l'any passat, el Consell Comarcal ja va prendre un acord en què exigia la derogació del projecte de la MAT, com constatava en una proposició de llei aprovada al Congrés dels Diputats.

Tot i això, en comprovar que la companyia només ha proposat alternatives al traçat, el Consell d'Alcades ha aprovat un acord per exigir la derogació del projecte i que es busquin alternatives sostenibles a les demandes reals d'energia. En la trobada dels batlles de la comarca, el president Salvador Balliu, va assegurar que amb aquest acord "exigim d'una vegada per totes que es busquin alternatives, no podem permetre una agressió tan gran al nostre territori".

En aquest sentit, en la trobada a Riudarenes amb representants de Red Elèctrica, Generalitat de Catalunya i alcaldes de diversos ajuntaments de la zona, així com del Consell, a finals del mes d'agost es va poder comprovar que per part de l'empresa "que no hi ha cap voluntat d'anul·lar aquest projecte", assenyalen des del consell. Per això, tal com va reiterar Balliu, "cal que ens mostrem ferms", "ja que no podem permetre una agressió al territori d'aquesta magnitud"

Els responsables de la Selva van donar el seu suport al manifest "La Natura ens crida" de la plataforma NO A LA MAT que, de fet, ja comptava amb el suport de molts dels batlles selvatans.

En la sessió d'ahir també es va aprovar una proposta sobre les ocupacions delinqüencials d'habitatges, l'ampliació del Pla de Polítiques de Dones per al període 2021-2024, i inicialment, de la modificació de les Ordenances Fiscals per l'any 2021, entre altres.

Per la seva banda, Balliu en el seu informe va fer balanç de l'inici del curs escolar a la comarca i la situació actual de benestar social derivat de la pandèmia, així com quina ha estat l'evolució de recaptació de l'any.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140246_el-alcalde-dela-elvaexigeixenladerogaciodelprojectedelamatenelramalde-antacolomaariudarene--1.htm