logo
Imprimir
18-09-2020 | 08:33hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'Hostalric inicien la campanya de comunicació del nou sistema de recollida de residus porta a porta als veïns i veïnes de la població

S'han programat tres xerrades informatives que es celebraran durant el mes de setembre

El Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'Hostalric organitzen tres xerrades informatives dirigides al conjunt de la població amb l'objectiu d'acostar els detalls i el funcionament del nou servei de recollida de residus porta a porta, que és previst que es posi en marxa al municipi a mitjans de l'any 2021.

Aquestes xerrades es celebraran durant el mes de setembre, concretament els dies 17, 18 i 19 de setembre. La primera trobada tindrà lloc dijous 17 de setembre, a les 20h, al Centre Cultural Serafí Pitarra i anirà dirigida a tots els negocis i professionals d'Hostalric. La segona sessió se celebrarà l'endemà divendres 18 de setembre, a les 19.30h i novament al Centre Cultural Serafí Pitarra. En aquesta ocasió la xerrada estarà enfocada als representants de blocs de pisos i gestores de finques que operen al municipi. I finalment, dissabte 19 de setembre el Pavelló 1 acollirà la tercera i última sessió informativa. En aquest cas la xerrada, que començarà a les 11h, serà oberta a tots els veïns i veïnes.

Atesa la situació actual, cal tenir present que en totes les trobades serà obligatori que els assistents portin mascareta i que respectin les distàncies interpersonals. En aquest sentit, l'aforament serà limitat i es vetllarà en tot moment pel compliment estricte de les mesures de seguretat aprovades per la Generalitat de Catalunya per a prevenir el contagi i la propagació de la Covid-19.

Per què Hostalric aposta pel servei de recollida de residus porta a porta?

A mitjans de l'any 2021 és previst que s'iniciï a Hostalric la implantació d'un nou model de recollida municipal de residus porta a porta que tindrà com a objectiu millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva arreu de la vila.

Actualment, la població d'Hostalric recicla poc. El municipi només recull de forma separada el 30% dels residus diaris que formen la bossa de deixalles de cada llar; que són la fracció orgànica, els envasos, el paper i el vidre. I si d'aquí en restem els residus erronis que es barregen als contenidors de reciclatge que no corresponen, el reciclatge efectiu a la vila es redueix a un 20 %.

En els darrers anys, Europa ha aprovat noves directives que marquen objectius de reciclatge més exigents i penalitzacions més elevades sobre els residus que arriben sense separar als abocadors. I això afecta a tots els estats membres i a cada municipi de forma particular; entre ells, Hostalric. Concretament, per a l'any 2025 Europa exigeix arribar a un 55% de reciclatge efectiu i Catalunya preveu incrementar en més d'un 50% el cànon que penalitza els residus que arriben a l'abocador. Per tots aquests motius, els mediambientals i els econòmics, Hostalric ha de canviar de forma substancial el model municipal de recollida de residus.

En aquesta línia, l'aposta del Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'Hostlaric és clara, vi més veient els bons resultats que han obtingut altres municipis de la comarca de la Selva que ja han implantat aquest sistema de recollida de residus porta a porta. I és que actualment, més de 200 municipis catalans fan la recollida de residus porta a porta i superen el 75% de recollida selectiva. Des del consistori es confia en la cooperació de tots els veïns i veïnes per assolir aquest bon propòsit i fer d'Hostalric una vila cada dia més sostenible.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140204_elcon-ellcomarcaldela-elvailajuntamentdho-talricinicienlacampanyadecomunicaciodelnou-i-temaderecollidadere-idu-portaaportaal-vein-iveine-delapoblacio-2.htm