logo
Imprimir
15-09-2020 | 15:08hs
•SALUT

Girona i Salt afegeixen noves mesures a les de Salut per reduir els contagis

Tanquen parcs infantils i els equipaments esportius a l'aire lliure

Els ajuntaments de Girona i Salt han acordat mesures conjuntes complementàries a les adoptades pel Departament de Salut per frenar la propagació de la covid-19 com ara tancar els parcs infantils i els equipaments esportius a cel obert. També han decidit limitar l'accés a espais naturals com les Deveses de Salt o les hortes de Santa Eugènia per fer una crida als veïns dels dos municipis a reduir la vida social, principal focus dels casos segons Salut.

En aquest sentit, la conselleria va anunciar ahir que a causa de l'augment del risc de rebrot i contagis als dos municipis, aprovava diverses mesures la majoria centrades en l'hostaleria.

Així, durant com a mínim quinze dies es limita al 50% l'aforament de bars i restaurants tant a l'interior dels locals com a les terrasses i elimina el consum en les barres. Les cerimònies religioses com ara enterraments o casaments quedaran limitades al 33% de l'aforament dels recintes i esdeveniments esportius i culturals a la meitat.

Així mateix, es demana a la ciutadania que limiti la vida social i eviti contactes fora dels nuclis de convivència.

I és que ara mateix Salt, amb 625,91 i Girona, amb 507,62, són les dues ciutats catalanes amb el risc de rebrot més alt, superant de llarg la mitjana catalana, que està situada en 157,03.

Pel que fa al recompte de casos de coronavirus, en les últimes hores s'han confirmat 250 positius més, 12.207 en total des de l'inici de la pandèmia. Hi ha 75 persones hospitalitzades, 4 menys que ahir i 17 estan en estat greu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/140100_gironai-altafegeixennove-me-ure-ale-de-alutperreduirel-contagi--1.htm