logo
Imprimir
10-09-2020 | 08:58hs
•ANDORRA

S’inicia a Andorra el curs escolar amb la tornada dels alumnes de maternal i primera ensenyança i amb mesures sanitàries per prevenir contagis de la COVID-19

La primera jornada del curs s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències destacades

El curs escolar 2020-2021 ha començat aquest dimecres al matí amb la tornada a les aules dels alumnes de maternal i primera ensenyança dels tres sistemes educatius del país. El retorn a classe ha estat marcat per les mesures sanitàries establertes pels ministeris d’Educació i Ensenyament Superior i Salut, que tenen com a objectiu minimitzar al màxim la possibilitat de contagis de coronavirus SARS-CoV-2. Entre les mesures, es destaca la neteja de mans, la distància de seguretat, l’ús de la mascareta, la ventilació dels espais i l’establiment de nuclis de convivència.

“Retornar a l’escola de manera presencial presencial és una bona notícia”, ha destacat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que també ha agraït la tasca dels docents, col·laboradors, alumnes i dels professionals de la Salut que han fet possible els cribratges previs així com l’establiment de les mesures i recomanacions higièniques.

Aquest dimecres començat les classes prop de 6.000 alumnes. La xifra s’incrementarà el dilluns de la setmana que ve fins als 11.376, segons les dades provisionals, amb l’inici dels cursos de segona ensenyança, batxillerat i formació professional, un cop passat el cribratge d’alumnes i professors. La xifra representa un increment de més del 4% respecte a l’any passat.

La primera jornada del curs s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències destacades. “Hem superat el primer dia amb nota, amb entrades esglaonades i separades segons el cicle escolar”, ha destacat la directora de l’Escola Andorrana, Maite Casals. “Hem tornat tots amb cara d’il·lusió i les famílies ens han mostrat la seva tranquil·litat després del cribratge; tots teníem ganes de tornar a la màxima normalitat possible”, ha destacat el director de l’Escola Andorrana de Sant Julià, Isaac Benchluch.

En aquest sentit, Casals ha recordat que hi ha alumnes que s’incorporaven a les classes presencials després de gairebé sis mesos sense fer-ho. Per aquest motiu, les primeres setmanes es dedicaran a fer avaluacions competencials per conèixer de primera mà el nivell d’aprenentatges dels alumnes a nivell emocional i cognitiu, després que l’últim semestre s’hagués de fer quasi de forma telemàtica. “Això ens permetrà oferir els recursos necessaris de forma gairebé individualitzada”, ha apuntat.

Un total de 6.075 persones testades

El passat 1 de setembre es van iniciar els cribratges de retorn a les escoles. Fins a la data d’avui ja s’han testat 6.075 persones, dels quals 3.877 alumnes de primera ensenyança i 2.198 docents i col·laboradors. Dels resultats obtinguts fins al moment, s’han pogut detectar 10 alumnes i 1 professor que han donant resultat positiu per COVID-19.

Per a aquells que encara no s’han pogut fer la prova, la ministra ha destacat que s’ha habilitat el dia 13 de setembre per poder-se realitzar el test i que cal enviar un correu a [email protected] per demanar cita. Per altra banda, també ha explicat que ja s’ha iniciat el cribratge als alumnes i docents de segona ensenyança.

Modificació del Decret del Reglament de seguretat a les escoles

Per altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres al matí la modificació del Decret del Reglament de seguretat a les escoles per introduir-hi dues situacions en relació als alumnes de Formació Professional que no estaven previstes en el text. En aquest sentit, s’han especificat les regulacions escaients pel que fa a les estades formatives en empreses o activitats tècniques que es fan en espais externs al centre escolar.

L’objectiu és garantir la seguretat dels alumnes i deixar clara la responsabilitat de docents i pares/mares/tutors, permetent, així, que els alumnes es puguin desplaçar de manera autogestionada fins al punt de trobada de l’activitat. La modificació del text, també ha permès introduir la modalitat de formació d’adults en alguns articles on no se’n feia esment.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139930_-iniciaaandorraelcur-e-colaramblatornadadel-alumne-dematernaliprimeraen-enyancaiambme-ure-anitarie-perprevenircontagi-delacovid-19-1.htm