logo
Imprimir
03-09-2020 | 14:00hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles reprèn la competició esportiva aquest cap de setmana amb el triatló

S'han suspès les proves de caràcter popular per reduir el nombre de participants

Banyoles tornarà aquest cap de setmana a la competició esportiva amb la celebració d'una nova edició del triatló internacional de Banyoles. La ciutat organitzarà la Copa d'Europa Júnior i el Campionat d'Espanya elit, seguint el protocol establert conjuntament entre l'Ajuntament i la Federació Espanyola de Triatló (Fetri), d'acord amb les autoritats sanitàries.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que per desè any consecutiu la ciutat acollirà proves internacionals de triatló "però ho farem només restringint l'esdeveniment a la competició esportiva amb els triatletes elit i no es faran aquelles competicions que ens permetien celebrar una gran festa del triatló, com són el Campionat d'Espanya de grups d'edat i el Triatló de Catalunya". "El triatló de Banyoles està molt consolidat i hi posarem tot de la nostra part per garantir que es compleixin les mesures i celebrar una competició segura per a tots, tant per als esportistes com per a la mateixa organització, d'acord amb la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Triatló", ha afegit Noguer.

L'alcalde ha fet una crida a gaudir del triatló "amb responsabilitat i seguint sempre les mesures:
distància, mans i mascareta". Per la seva banda, el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, ha reiterat el seu agraïment a Banyoles i ha recordat que "la Fetri ha estat de les primeres a adoptar mesures preventives per retornar a la competició amb seguretat i amb Banyoles ho demostrarem". Garcia ha afegit que "la seu estarà completament tancada i tindrem a tothom 'organització, esportistes i voluntaris' registrats i identificats, així com el públic que podrà seguir la competició des de l'espai que se'ls ha reservat".

En la presentació del triatló de Banyoles hi han participat els triatletes internacionals Ivan Raña i Joan Reixach, que competiran al Campionat d'Espanya Elit i a la Copa d'Europa Júnior, respectivament, i l'extriatleta internacional Eva Ledesma, que aquesta setmana dirigeix a Banyoles la primera edició del Campus Jove de Triatló organitzat per la recentment creada Associació Catalana de Clubs de Triatló, amb més de 30 triatletes infantils i cadets participants de diferents clubs d'arreus de Catalunya. Tots han coincidit a celebrar l'organització del triatló de Banyoles i el retorn a la competició.

Cap de setmana de competició
Aquest dissabte 5 de setembre a la tarda se celebrarà el Campionat d'Espanya elit, en categoria masculina i femenina, amb la participació d'un total de 150 esportistes, mentre que diumenge 6 de setembre es farà la Copa d'Europa Júnior i el Campionat d'Espanya Elit en categoria mixta, amb un total de 250 triatletes. Seran les principals competicions d'una programació de proves esportives reduïda en què, per motius de seguretat i de control en el seguiment dels esportistes, s'han suspès les proves de caràcter popular, com el Triatló de Catalunya que havia d'arribar aquest 2020 a la seva 36a edició.

Des de l'Ajuntament de Banyoles, la Federació Espanyola de Triatló i la Federació Catalana de Triatló s'ha definit un protocol de prevenció per prevenir contagis, reforçant les mesures de seguretat. Entre altres mesures, s'ha establert la limitació de participants en cadascuna de les proves, els circuits es restringiran també a l'entorn de l'Estany, l'accés a la zona de l'organització estarà restringit, es faran controls de temperatura a esportistes, voluntaris i organització, serà obligatori l'ús de la mascareta i es reforçaran els serveis de neteja i desinfecció.

Per altra banda, els esportistes veuran modificats també algun dels seus hàbits i durant la competició no hi haurà vestidors així com tampoc servei de fisioteràpia després de les proves i es canviarà la dinàmica dels avituallaments per minimitzar el contacte. Pel que fa als voluntaris, se'ls assignarà un servei concret en una zona d'actuació determinada per restringir al màxim els seus moviments. La presència de públic serà també restringida i en una zona reservada i limitada, sense les habituals grades a la zona dels boxes, i no podrà existir cap mena de contacte amb els esportistes i els voluntaris.

Pel que fa al públic, s'ha habilitat una zona restringida per poder seguir la competició, però les persones que vulguin assistir-hi s'hauran de registrar al web de la Federació Espanyola.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139756_banyole-reprenlacompeticioe-portivaaque-tcapde-etmanaambeltriatlo-1.htm