logo
Imprimir
01-09-2020 | 14:42hs
•LLEIDA

CaixaBank i la UdL llancen el premi Càtedra AgroBank al millor treball final de màster per donar suport a la ciència en femení

El termini per presentar candidatures està obert fins al pròxim 31 d'octubre

CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Càtedra AgroBank 'Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari', han llançat la primera convocatòria del premi Càtedra AgroBank al millor treball final de màster (TFM) realitzat per una alumna en l'àmbit de l'agricultura, la ramaderia i l'alimentació. La Càtedra, sensible als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) anunciats per l'ONU, i concretament el que impulsa l'assoliment de la igualtat entre els gèneres i l'empoderament de les dones, llança aquest premi per reconèixer el talent i impulsar la carrera professional de les alumnes brillants que hagin cursat un màster sobre el sector agroalimentari.

El premi Càtedra AgroBank al millor TFM es desenvoluparà en dues fases. En la primera, el jurat, que estarà format pel director de la Càtedra AgroBank i els membres del Comitè Assessor Científic Tècnic de la mateixa, seleccionarà 6 finalistes que passaran a la segona fase d'avaluació. Es valorarà especialment que el treball realitzat estigui relacionat amb la innovació, la qualitat o la seguretat agroalimentària. En la fase final, d'entre tots els treballs preseleccionats, s'escollirà el millor TFM, l'autora del qual rebrà un premi dotat amb 3.000 euros.

Totes les universitàries interessades en participar podran presentar les seves candidatures des de l'1 de setembre fins al 31 d'octubre del 2020 a través de catedragrobank@udl.cat.

Podran optar al premi totes aquelles alumnes que hagin defensat el seu TFM en un màster universitari (oficial) o un màster habilitant en qualsevol Universitat espanyola durant el curs acadèmic 2018-2019, havent obtingut una qualificació mínima de 9.0 sobre 10.0.

Per a CaixaBank, aquest guardó té com a objectiu donar visibilitat a les dones científiques i fomentar l'equitat i la igualtat de gènere en les ciències. CaixaBank ha estat inclosa, per segon any consecutiu, en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, un selectiu que inclou les companyies del món més competitives amb la igualtat de gènere a través de les seves polítiques i la transparència en la divulgació dels seus programes i dades relacionats amb el gènere.

AgroBank, líder del sector

La Càtedra AgroBank 'Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari' de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca de l'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, la promoció de la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, i l'impuls de la qualitat i la innovació en el sector agroalimentari. AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en els sectors agrari i agroalimentari, finança aquesta Càtedra de la Universitat de Lleida, que obrirà també a la tardor el termini per presentar candidatures a la cinquena edició del seu premi a la millor Tesi Doctoral.

En els seus cinc anys de vida, AgroBank ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, els ramaders i els cooperativistes del sector, junt amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer, sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies i 3.000 professionals amb un alt grau de coneixement del sector, i porta a terme accions d'impuls al mateix, com jornades tècniques o firma d'acords amb organitzacions de rellevància.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb el 41,3% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d'assolir el 43% el 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció de la igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

A més a més, CaixaBank va firmar, el gener del 2019, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139686_caixabankilaudlllancenelpremicatedraagrobankalmillortreballfinaldema-terperdonar-uportalacienciaenfemeni-1.htm