logo
Imprimir
29-08-2020 | 19:45hs
•CATALUNYA NORD

Jean-Paul Billés: 'Rebre el president Puigdemont a Pesillà ha estat un honor'

L’alcalde de Pesillà de la Ribera, al Rosselló, lamenta que la immunitat parlamentària de l’actual eurodiputat no sigui vigent també a Espanya

Ahir divendres el municipi de Pesillà de la Ribera, al Rosselló, es va erigir com el punt neuràlgic de la política catalana, després de rebre la visita de l’expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat, Carles Puigdemont. En concret, el líder de Junts per Catalunya es va reunir amb una trentena de càrrecs electes i batlles nord-catalans, a més de ser present a una reunió de la delegació del Consell per la República a la Catalunya del Nord. 

Un dels batlles presents era l’alcalde amfitrió, Jean-Paul Billés, que explica que la presència de Puigdemont a Pesillà de la Ribera “ha estat un honor i un plaer”. No obstant això, el representant municipal lamenta la prohibició de l’expresident català de trepitjar la Catalunya del Sud: “Que pugui venir a França i no a Espanya és un problema de la Unió Europea, i això no és normal. És un diputat europeu i hauria de tenir el dret d’anar per tot Europa amb la mateixa immunitat parlamentària, i el que està passant, com a ciutadans europeus, no es pot entendre ni acceptar”. 

Amb relació a la trobada amb els batlles, Billés es mostra satisfet i assenyala que la sala on es va fer, a l’espai cultural Louis Blad, “estava molt plena”. “Tots els espais de la Catalunya del Nord hi estaven representats. Vam limitar la trobada a 60 persones per causa de la Covid-19 i vam tenir aforament complet, n’estic molt content”, afegeix.

Impulsor del Manifest

Billés és l’impulsor del Manifest del Col·lectiu dels batlles del Departament dels Pirineus Orientals, un text que demana respecte als drets fonamentals a Catalunya. Segons l’alcalde de Pesillà, i tornant a la impossibilitat de Puigdemont de trepitjar la totalitat del territori català, el manifest “també va en aquesta direcció de defensar que totes les lleis haurien de ser respectades per a tots els estats d’Europa”. “No es pot acceptar que alguns estats facin el que vulguin contra algunes lleis de la Unió Europea, i amb això també em refereixo als presos polítics com el senyor Oriol Junqueras, que va ser escollit i no va poder recollir el seu escó a Brussel·les. No és normal. Estem parlant de persones que estan a la presó per les seves opinions, són presos polítics”, explica Billés. 

Actes en el futur

Segons indica Billés, l’acte de divendres no serà l’únic que es farà a Pesillà en aquesta direcció. “Tenim pendents fer més actes aquí, la gent està molt compromesa amb el català i la catalanitat, sempre hi ha esdeveniments a favor de la llengua i de Catalunya”, reconeix el batlle, que també avisa del procés d’adaptació immediat: “Estem treballant en la nova normalitat, hem d’acceptar que el món serà diferent demà. Hem de comprendre coses molt diferents, i aquesta és la feina que estem fent en aquests moments per trobar diferents formes de fer actes i de fer venir la gent”. 

Relacionat amb això, Billés reconeix que l’entrada del partit ultradretà Reagrupament Nacional a l’Ajuntament de Perpinyà no facilitarà la realització de propostes i activitats a la capital nord-catalana, però tampoc ho aturarà, ni molt menys: “El Govern del Front Nacional a Perpinyà és un problema, és clar, i és evident que serà molt complicat tractar-hi, lògicament no tenim els mateixos valors, és la dreta de la dreta. Tot i així, aquí la gent no té por d’expressar-se i de fer actes, i hem de continuar així: no abandonarem Perpinyà, la majoria a la ciutat no és del partit de Front Nacional, només hi ha hagut 15.000 vots a favor seu, i és per això que no hi ha problema en aquest sentit. Perpinyà no s’ha d’abandonar ni s’ha de deixar caure”. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139640_jean-paulbille-rebreelpre-identpuigdemontape-illahae-tatunhonor-2.htm